Η προβατίνα, ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά κρέατα, αξίζει να μπει στο τραπέζι σας

160

Ένα “χοντρό” κρέας πολύ νόστιμο και φθηνό, που μπορούμε να το απολαύσουμε και να το εκτιμήσουμε, με τις οδηγίες του meat expert Γιώργου Τσιλιγκίρη, του πρώτου που τόλμησε να δώσει στην προβατίνα πρωταγωνιστικό ρόλο…
Από εκλεκτός μεζές των χασάπηδων και  απομακρυσμένες κρεατοφαγικές πιάτσες, όπως η Χασιά και τα Καλύβια, η προβατίνα βρίσκεται τελευταία σε καλά εστιατόρια και ταβέρνες περιωπής.
Κάποτε, ήταν κρέας παρακατιανό και φθηνό. Σήμερα, το πρόβατο και ιδιαίτερα η προβατίνα, εξακολουθεί να είναι ένα φθηνό κρέας, αλλά έχει πια αποκτήσει αίγλη. Είναι, θα λέγαμε, το νέο “αρνάκι γάλακτος” για τους σοβαρούς κρεατοφάγους.
Ο πρώτος που ανέσυρε την προβατίνα (και γενικά το “χοντρό” κρέας -τράγο, κριάρι, ζυγούρι, πρόβατο βεβαίως) από τις παραδοσιακές ψησταριές στη Χασιά και στα Καλύβια και το έβαλε στη γαστρονομική ατζέντα των καλών εστιατορίων της Αθήνας, ήταν ο Γιώργος Τσιλιγκίρης, που τόλμησε να την εντάξει στο μενού του «Τηλέμαχος Art Grill» στην Κάτω Κηφισιά και κατόπιν στο εστιατόριο “Τηλέμαχος Athenς” στο κέντρο της Αθήνας. Σίτεψε το κρέας, το φιλετάρισε, το έκανε μπέργκερ, έφτιαξε προσούτο και λουκάνικο από πρόβειο κρέας και άνοιξε νέους γαστρονομικούς ορίζοντες, ακόμα και σε λεπταίσθητους ουρανίσκους.
Εμείς του ζητήσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε κάτι πραγματικά εξαιρετικό.

διαβάστε ολόκληρο το   άρθρο στο webkorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ