Η πόλη – στολίδι της Πελοποννήσου που κάποτε λεγόταν Φαραί-βίντεο

62

Απλωμένες παραλίες και ατελείωτες πεδιάδες. Αγέρωχα βουνά και ένα κοσμοπολίτικό αστικό τοπίο όλες τις εποχές του χρόνου. Αυτά συνθέτουν την εικόνα που θα αντικρίσεις σε μια από τις ωραιότερες ελληνικές πόλεις της Πελοποννήσου. Την Καλαμάτα.

Μια πόλη που τα έχει όλα και, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, καταφέρνει να πετύχει ταυτόχρονα το να παραμένει πάντα γοητευτική για όλα τα είδη των επισκεπτών. Η πάλαι ποτέ πόλη Φαραί προκαλεί έντονες συγκινήσεις και θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Εκτός των άλλων, πάντως, διαθέτει και πλούσια ιστορία.

Η πάλαι ποτέ πόλη… Φαραί που αποτελεί το στολίδι της Πελοποννήσου

Η Καλαμάτα διαθέτει έντονες αντιθέσεις στο τοπίο και στον τρόπο ζωής οι οποίες, ωστόσο, δένουν αρμονικά σε έναν τόπο ξεχωριστό. Το κεντρικό λιμάνι (και φυσικά πρωτεύουσα) της Μεσσηνίας – απλώνεται στον Μεσσηνιακό κόλπο και θεωρείται ότι βρίσκεται πανω σε μια παλιά ομηρική πόλη. Ο λόγος για την αρχαία ελληνική πόλη Φαραί, πράγμα που λίγοι γνωρίζουν σήμερα. Και τι δε θα δεις σε αυτό το σκηνικό που απλώνεται μπροστά σου.

Από την μια τον Ταΰγετο και από την άλλη μια ατέλειωτη παραλία που δημιουργεί στο τέλος μια πανέμορφη πολιτεία. Μια πόλη που έχει όλα τα όμορφα χαρακτηριστικά της εύφορης μεσσηνιακής γης.  Η Καλαμάτα, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, μετατράπηκε σε αστικό κέντρο και σε σημαντικό λιμάνι. Ακόμη και σήμερα διαθέτει μια ξεχωριστή αίγλη. Πράγμα που την κάνει να ξεχωρίζει στην Πελοπόννησο.

Τι θα δεις στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, εκτός από όμορφους περιπάτους, θα απολαύσεις και μια σειρά από αξιοθέατα. Ξεκίνα από το Δημαρχείο και συνέχισε με την Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης. Εκεί θα θαυμάσεις εντυπωσιακά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής. Για τέλος άφησε το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί θα δεις ευρήματα που χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού έως τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Επιβάλλεται, επίσης, μια στάση στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο όπου θα δεις παραδοσιακά αντικείμενα, τοπικές ενδυμασίες και κειμήλια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις είναι το δημοτικό θέατρο και το Πάρκο Σιδηροδρόμων όπου εκτίθενται παλιές μηχανές και σιδηροδρομικά βαγόνια.

Μην χάσεις:

Να κάνεις μια βόλτα στα ορεινά χωριά της δυτικής πλαγιάς του όρους Ταΰγετου. Εκεί που ο δρόμος σε οδηγεί προς την Σπάρτη. Θα σε γοητεύσει η καταπληκτική διαδρομή προς τα εκεί καθώς είναι μια από τις ωραιότερες στην Ελλάδα.

Το βίντεο από το κανάλι Up Stories σε ταξιδεύει ως το διαμάντι της Μεσσηνιακής γης. Την πάλαι ποτέ ελληνική πόλη Φαραί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ