ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ

88

Την Γ΄ Κυριακή των Αγίων Νηστειών, 11 Μαρτίου 2018, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμην του Αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων (550-638 μ.χ.), η τιμία κάρα του οποίου φυλάσσεται εις την Ι. Γυναικεία Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου. Τούτου ένεκα και σύμφωνα με το ανακοινωθέν Πρόγραμμα της Μ. Τεσσαρακοστής 2018 του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο σεπτός Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τελέσει την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως Πανηγυρικό Όρθρο και στην συνέχεια Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην ως άνω Ιερά Μονή, στις 7:30΄ π.μ., αποδίδων την τιμήν που αρμόζει στον μεγάλο αυτό Άγιο της πίστεώς μας, τον υπέρμαχο του Ορθοδόξου φρονήματος έναντι του μονοθελητισμού και του μονοενεργητισμού, του διδασκάλου του Αγ. Μαξίμου του Ομολογητού, του επιμελητού της εκδόσεως του «Λειμωναρίου» του Ιω. Μόσχου, του ζηλευτού γνώστου της Εκκλησιαστικής ιστορίας και της Δογματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας, του ποιητού της Ευχής των Αγίων Επιφανείων, των Αντιφώνων της Ακολουθίας των Αγίων Παθών, των Μ. Βασιλικών Ωρών Χριστουγέννων, Επιφανείων και Μ. Παρασκευής κ.λ.π., του, κατ᾿ εικασία του Κ. Μπόνη, υποψηφίου της πατρότητας του Ακαθίστου Ύμνου.

Παρακαλούνται οι φιλάγιοι πιστοί να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου Σωφρονίου, εκζητούντες δια της προσευχής των τις ευλογίες Του και τις μεσιτικές πρεσβείες Του προς τον οικτίρμονα Θεόν.

Επίσης γίνεται γνωστόν ότι η Τοπική μας Εκκλησία την αυτή Κυριακή εορτάζει και την μνήμη της Αγίας Χλόης, προς τιμήν της οποίας καθιερωμένον Άγιον Θυσιαστήριον ενυπάρχει στον Ι. Ναόν Αγίου Νικολάου Κορίνθου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ