Θεσσαλονίκη: Απαράδεκτες αναρτήσεις για τη Φώφη Γεννηματά από σελίδα εκκλησίας στο Facebook-φωτο

119

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν αναρτήσεις σχετικά με τη Φώφη Γεννηματά σε σελίδα στο Facebook που φέρεται να ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη ανάρτηση αφορούσε στην αναδημοσίευση της είδησης για τη ματαίωση της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, την 27η Οκτωβρίου, λόγω εθνικού πένθους για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, και συνοδευόταν με το εξής απαράδεκτο σχόλιο: «Για ποιον λόγο; Επειδή πέθανε η Γεννηματά; Αίσχος».

Στη δεύτερη ανάρτησή της σελίδας για την κηδεία της Φώφης Γεννηματά το σχόλιο ήταν εξίσου προκλητικό: «Ευχόμεθα καλό παράδεισο. Σε λαϊκό προσκύνημα γιατί; Τι προσέφερε στην πατρίδα και θα βγει σε λαϊκό προσκύνημα; Αυτό είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα που προσπαθεί να μας πείσει ότι μας είναι απαραίτητο να υπάρχει».

Οι αναρτήσεις πλέον έχουν κατέβει από τη συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook, καθώς προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου. Είναι εξάλλου να αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται να υιοθετείται από Ιερό Ναό μια ρητορική μίσους που δεν εκφράζει τη χριστιανική πίστη και απέχει παρασάγγας από τον λόγο αγάπης και ανθρωπιάς που κηρύσσει η Εκκλησία.

 

Βεβαίως εδώ τίθεται ένα ερώτημα.  Ποιος ελέγχει τις διάφορες σελίδες τις οποίες υποτίθεται ότι διαχειρίζονται άνθρωποι της εκκλησίας και πώς είναι δυνατόν να διατυπώνουν ελεύθερα τέτοια κηρύγματα μίσους μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι στην περιγραφή της σελίδας σχετικά με τον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου αναφέρεται: «Υπό ανέγερση Ιερός Ναός αφιερωμένος στην Οσία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου. Βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Με τη βοήθεια και χάρη του Πανάγαθου Θεού σάς καλωσορίζουμε στην επίσημη σελίδα της ενορίας μας.

Στη σελίδα μας θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ενορίας μας, για την ιστορία της, το μηνιαίο πρόγραμμα, και για κάθε θεολογικό και κοινωνικό δρώμενο».

Το enikos.gr επικοινώνησε με τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και αναμένεται σχετική απάντηση από πλευράς τους.