Θρίλερ με τη μητέρα της Βαλεντίν

84

Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία βρέθηκε την Τετάρτη στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε μια γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα της.

Η γυναίκα ισχυρίζεται πλέον μέσω του συνδέσμου στη Γαλλία, πως δεν είναι θεία αλλά η βιολογική μητέρα του παιδιού, την οποία ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν έχει δηλώσει πως είναι νεκρή.

Πλέον, οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τις γαλλικές Αρχές θα προχωρήσουν και σε εξέταση DNA για να διαπιστώσουν τον πραγματικό βαθμό συγγένειας όλων των εμπλεκομένων.

Ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα – Τι αποκάλυψε για το ταξίδι στη Γαλλία και τη μητέρα

Στον ανακριτή οδηγήθηκε για να απολογηθεί ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα και άλλα τρία αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος.

«Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να το μεγαλώσω μόνος μου», δήλωσε ο πατέρας της 7χρονης, έξω από το γραφείο του εισαγγελέα. Μαζί του ήταν άλλοι έξι συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές, ενώ ο ένας εξ’ αυτών διώκεται και για τη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα.

Ο πατέρας της Βαλεντίν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε για τη Γαλλία, με νόμιμα έγγραφα, στις 21 Δεκεμβρίου, με συνοδό φίλη φίλης του.

Παρότι τελικός προορισμός του παιδιού, σύμφωνα με τον πατέρα, ήταν η Λυών, εν τούτοις, δεν αποκάλυψε συγκεκριμένη διεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν, στην οποία η μικρή έδειχνε ευδιάθετη και σε καμία περίπτωση φοβισμένη, ενώ δίπλα της ήταν μια γυναίκα.

Ο πατέρας φέρεται να επέμεινε στους αστυνομικούς πως  από την ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά  μαζί τους. Ωστόσο, πολλές φορές υπέπεσε σε αντιφάσεις όπως όταν ισχυρίστηκε ότι δεν είχε επικοινωνήσει πρόσφατα με τη μητέρα του παιδιού.

Ο ίδιος μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δε γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει. «Το παιδί ταξίδεψε στις 21/12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου. Στη συνομιλία μέσω της  βιντεοκλήσης, δίπλα στο παιδί, ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε πια παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω της Αγκόλας, Τουρκιάς και με βάρκα στη χώρα μας», δήλωσε ο πατέρας την ώρα που έπαιρνε το δρόμο για τον ανακριτή.

Η μικρή Βαλεντίν βρέθηκε στη Λυών

Καλά στην υγεία της είναι η μικρή Βαλεντίν, η οποία εντοπίστηκε στη Γαλλία από τις Αρχές της χώρας. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία εκτίμησε ότι η περίπτωση της εξαφάνισης της μικρής κοπέλας ήταν περίεργη και θεώρησε ύποπτο τον πατέρα της, ο οποίος αποκάλυψε ότι την έψαξε για λίγο στην περιοχή του Παγκρατίου και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι τους και αποκοιμήθηκε.

Η 7χρονη αγνοούνταν από τις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι. Οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την υπόθεση είχαν ζητήσει τη συνδρομή των Γάλλων συναδέλφων τους. Για τον εντοπισμό της είχε εκδοθεί amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μάλιστα ο πατέρας της 7χρονης είχε κληθεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να καταθέσει εκ νέου προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η μικρή Βαλεντίν.

Ο πατέρας του παιδιού ισχυρίστηκε πως τον πλησίασαν δύο φορές από ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί του για υιοθεσία, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν
Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν

Αυτό συνέβη μόλις πάτησαν το πόδι τους στη Μυτιλήνη μετά τη φυγή τους από το Κονγκό.

«Ναι, μου πρότειναν να υιοθετήσουν τη Βαλεντίν» είπε. «Στη Μυτιλήνη δύο φορές και μία στην Αθήνα. Μου έκαναν μάλιστα αυτή την πρόταση από ΜΚΟ, αλλά δεν δέχτηκα, γιατί είναι το μοναδικό άτομο που έχω στη ζωή μου και είπα ότι, αν είναι να πεθάνω, θα πεθάνω μαζί με τη Βαλεντίν».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

«Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, μετά τη δήλωση εξαφάνισης 7χρονης ανήλικης υπηκόου Κονγκό την 24-12-2019,  προέκυψαν τα ακόλουθα: ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό, η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το  παραπάνω συγγενικό πρόσωπο, για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Επιπλέον ο πατέρας της, έχοντας εκδώσει μάλιστα και αεροπορικό εισιτήριο, είχε σχεδιάσει τη μετάβαση του στη Γαλλία την 12-02-2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα το πρωί παρουσία αστυνομικών υπήρξε επικοινωνία – βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του.

Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών.

Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται».

zougla.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ