Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Η επένδυση στη πρόληψη, θωρακίζει την υγεία μας

106

Η σταδιακή αποδέσμευση της κοινωνίας μας από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν λόγω κορονοϊού, αποτελεί ορόσημο στην υγεία, για το οποίο πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε τη κρισιμότητά του. Μια επαναφορά δεν είναι ποτέ εύκολη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας έχει επισημάνει στο παρελθόν τις δυσκολίες ανασύνταξης στη μετα-COVID-19 εποχή. Δυσκολίες που, ίσως, να μην έχουμε ξανασυναντήσει. Η κρίση στον τομέα της υγείας δεν τελειώνει με τη χαλάρωση των μέτρων, ούτε με την υποχώρηση του κορονοϊού. Απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους μας, αλλά κυρίως από τους επαγγελματίες υγείας.

Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της κοινωνίας, να συμπεριληφθεί σε ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στη χώρα μας η κίνηση αυτή πρέπει να γίνει άμεσα. Ο στόχος πρέπει να είναι, η εκ θεμελίων αναδιάρθρωση της ΠΦΥ με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των δημοσίων δομών υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού, σήμερα 19/5/2021, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας συγχαίρει τον ιατρό της ΠΦΥ για τη προσφορά του στους πολίτες. Ταυτόχρονα όμως, τονίζει την αναγκαιότητα άμεσης επένδυσης στη πρόληψη.

Η επένδυση στη πρόληψη, θωρακίζει την υγεία μας.

                Πρόεδρος                                                                                          Γενικός Γραμματέας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος                                                                               Παναγιώτης Φίλης

Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός                                                                         Ακτινοδιαγνώστης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ