Ιστορικό «deal»: Συγχωνεύονται Fiat και Peugeot

73

Τις δυνάμεις τους ενώνουν Fiat Chrysler (FCHA.MI) και Peugeot PSA (PEUP.PA) μέσω μίας ανταλλαγής μετοχών 50-50. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Όπως είναι αυτονόητο, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο συμμαχιών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι δύο εταιρείες  επιδιώκουν να καταλήξουν σε μια δεσμευτική συμφωνία για τη δημιουργία μιας εταιρείας 50 δις δολαρίων με έδρα Ολλανδία και γραφεία σε ΠαρίσιΜιλάνοΝέα Υόρκη. 

Θέση διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Κάρλος Τράβερς της Peugeot PSA και πρόεδρος ο Τζον Ελκαν της Fiat Chrysler.

Το «deal» των δύο πλευρών θα δημιουργήσει έναν επιχειρηματικό κολοσσό με αξία περίπου 50 δισ. δολάρια, με συνδυασμένα έσοδα 190 δισ δολάρια και 410.000 εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως αυτή είναι και η δεύτερη προσπάθεια της Fiat Chrysler τη φετινή χρονιά να συγχωνευθεί, μετά την κατάρρευση της κυοφορούμενης συμφωνίας με τη Renault.

Στο μεταξύ, ο αναλυτής της εφημερίδας «Morningstar», Ρίτσαρντ Χίλγκερτ, δήλωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις των Fiat Chrysler και Peugeot, μαζί με τους συνεργάτες της Κίνας, ανέρχονται σε 8,7 εκατομμύρια οχήματα κατά την περσινή σεζόν.

Αυτό, το νούμερο καθιστά την υπό διαμόρφωση συμμαχία στην τέταρτη θέση από άποψη τζίρου. Μπροστά τους έχουν τη Volkswagen, την Toyota και τη Renault-Nissan Alliance.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ