Κάθε μέρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά

89

Του Αεροπεζοναύτη

Έχουν δρομολογήσει τα πάντα, κάθε μέρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα. Στη σκακιέρα του ανταγωνισμού, η πολεμική μηχανή είναι ήδη αναμμένη και η κυβέρνηση, με ό,τι βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, ακολουθεί τακτική εφησυχασμού του λαού, λες και όσες φορές εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στους συμμάχους δεν μάτωσε ο λαός.

Η χώρα μετατρέπεται από αγκυροβόλιο των ΝΑΤΟικών, σε επιθετικό γεωγραφικό χωροταξικό σχηματισμό, εμπλεκόμενος σε 3 γεωγραφικούς παραλλήλους εκεί όπου τα συμφέροντα είναι σαφέστατα για την νέα κερδοφορία του κεφαλαίου.

Χώρες, με το πιστόλι στον κρόταφο εντάσσονται στο ΝΑΤΟ, τάζοντάς τους ευημερία και ανάπτυξη. Είδαμε τα δικά μας τα χαΐρια από τους φίλους – εταίρους – συμμάχους.

Τι κάνει η κυβέρνηση;

Προσωπικά μου θυμίζει λεγεωνάριους, μισθοφόρους ή και τη λεγεώνα των ξένων. Εν ονόματι της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της ανθοφορίας του χρήματος δηλαδή, δεν διστάζει να δώσει όχι μόνο γη και ύδωρ, αλλά δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στα κελεύσματα των ΗΠΑ ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η συμφωνία για την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) των ΗΠΑ, από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, δεν θα έρθει για κύρωση στη Βουλή, διότι η παρουσία τους στηρίζεται είτε από το απόρρητο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, ή κάποια άλλη από τις 100 συμφωνίες αμυντικού περιεχομένου που έχουν υπογραφεί.

Πώς να μην ανησυχούμε και να μην καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση όταν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, το αμερικανικό περιοδικό «The Weekly Standart» σε ανάλυσή του αναφέρει: «Το Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας φιλοξενεί μια από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις όπλων υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο. Εξήντα επτά πλοία επιφανείας και δυο “ντουζίνες” υποβρύχια αναπτύσσονται στο Αιγαίο. Οι αεροπορικές δυνάμεις των δύο χωρών διοικούν 448 μαχητικά εξοπλισμένα με έξυπνες βόμβες και κατευθυνόμενα βλήματα. Στην ξηρά 832 τεθωρακισμένα και πάνω από 2.500 οχήματα πυροβολικού -πρόκειται για δύναμη πυρός που συνδυαζόμενη ισοδυναμεί με της υπόλοιπης Ευρώπης- που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ταχύτατα στα ελληνοτουρκικά σύνορα μήκους 105 μιλίων».

Το κουβάρι περιπλέκεται όλο και πιο πολύ, με την κυβέρνηση να συμμετέχει σε πολεμικούς σχεδιασμούς που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Δεν εξηγούνται αλλιώς συνεχείς συμμετοχές σε ασκήσεις, όπως η ΝΑΤΟική άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου, 26 – 30 Μάρτη «RAMSTEIN GUARD 02/2018». Η άσκηση σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Επίσης, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε από 19 – 29 Μάρτη στην τριεθνή άσκηση «NobleDina 2018» των ΗΠΑ – Ισραήλ – Ελλάδα. Η άσκηση διεξήχθη στο Κρητικό Πέλαγος, στην Αν. Μεσόγειο, στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα και στο Ναύσταθμο της Χάιφας.

Από την άλλη, βήμα-βήμα ξεδιπλώνεται η Τουρκική επιθετικότητα. Με νέα Navtex, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δεσμεύει για τις 2 Απρίλη τη νότια περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης, για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης που αναγορεύει τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε εγγυητές της ασφάλειας στο Αιγαίο, είναι μεγάλες.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αναδεικνύει το χαρακτήρα του πολέμου, ως σφαγή των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για το μοίρασμα των αγορών και των ζωνών επιρροής.

Από εδώ απορρέει το ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που κάνει τον πόλεμο, που ματώνει το λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ανοχή στην αστική τάξη, που υποκινεί ή συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του, σημαίνει συνενοχή στη σφαγή των λαών.

Στόχος μας είναι η αστική τάξη. Εμείς θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού, έτσι ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική εξουσία

902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ