Κάπαρη :Το φυτό που ανθεί στην Κορινθία και χρησιμοποιείται κατά της ανικανότητας και…

89

Ένα μικρό, ανυπότακτο φυτό η Κάπαρη που σε πείσμα των συνθηκών φυτρώνει κυρίως δίπλα στη θάλασσα,σε βραχώδη μέρη  ,ξέρει να αντιστέκεται στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες…. μακάρι και εμείς ………. Δεν θα την συναντήσεις ποτέ σε καλλιεργούμενα μέρη.

Είναι δεμένη με το πιο σκληρό και άγονο περιβάλλον.  Σε γκρεμούς σε βράχια και προπαντός σε αρχαία ερείπια. Στη Κορινθία στολίζει με τα άνθη της κάθε καλοκαίρι την Αρχαία Κόρινθο. Λες και την έλκει η ξεραϊλα του  Κάστρου   του Ακροκορίνθου  . Φυτρώνει στα πιο απόκρημνα μέρη των τειχών και φυσικά κοροϊδεύει τους καλοφαγάδες που ορέγονται την νοστιμιά της.

Πρώτος που τη διαφήμισε ο πολυπράγμων Διοσκουρίδης για πολλές και διαφορετικές φαρμακευτικές χρήσεις. Οι Βυζαντινοί την έβαλαν  στην κουζίνα τους  για να συνεχίσουν μετά και οι νεώτεροι. Εκεί που τα άλλα φυτά για να αναπτυχθούν ζητάνε νερό , τροφή , κλαδέματα η κάπαρη αυτές τις φροντίδες  τις αγνοεί και ξέρει να επιβιώνει μέσα στην καλοκαιρινή κάψα ,  χαρίζοντάς μας ένα δροσερό καταπράσινό φυτό με άνθη απαράμιλλης ομορφιάς.

 Η Κορινθία , με την καλοκαιρινή της ηλιοφάνεια, με την ποιότητα του χώματος και του εδάφους της, αποτελεί ένα ιδανικό τόπο για την καλλιέργεια αλλά και για την αυτοφυή ανάπτυξη του συμπαθέστατου αυτού θάμνου. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, μπορεί κανείς να την δει να φυτρώνει σε βράχους και τοίχους, και κάτω από ελιές.

Η κάππαρη έχει πολύ λίγες θερμίδες, για αυτό είναι μια εκπληκτική τροφή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν τη γραμμή τους. Μία κουταλιά της σούπας έχει μόλις 2 θερμίδες.

Θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ