Καίγεται ο Αμαζόνιος, ο πνεύμονας του πλανήτη – Πού ειναι οι ευαίσθητοι που κλαίγανε για την Παναγία των Παρισίων; (Video)

107

Περιβαλλοντική τραγωδία στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου – Πάνω από 74.000 φωτιές από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα – Μέχρι το Σάο Πάολο ο καπνός που απλώθηκε πάνω από την πόλη

Ρεκόρ καταγράφει φέτος ο αριθμός των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, γεγονός που εγείρει φόβους για τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE), η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας πενταετίας, ενώ έναντι του 2018, οι δορυφόροι έχουν καταγράψει αύξηση 84% στον αριθμό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019 ο αριθμός των πυρκαγιών ξεπέρασε τις 74.000, ένας αριθμός ρεκόρ από το 2013, οπότε και κρατούνται στοιχεία. Παράλληλα, το Ινστιτούτο παρατήρησε περισσότερες από 9.500 δασικές πυρκαγιές από την Πέμπτη, κυρίως στην περιοχή του Αμαζονίου.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές έφτασε μέχρι το Σάο Πάολο, που βρίσκεται περίπου 2.700 χιλιόμετρα μακριά, προκαλώντας ακόμη και μπλακ άουτ στην πόλη. Επί μέρες, απέραντες εκτάσεις καίγονται στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη. Οι φωτιές έχουν προκαλέσει ένα γιγαντιαίο σύννεφο τέφρας, που καλύπτει τον ουρανό του Σάο Πάολο.

 

Η φωτιά στον Αμαζόνιο είναι ίσως χειρότερη από το λιώσιμο των πάγων. Πάγο μπορείς να φτιάξεις. Ένα δάσος όμως;

Η ανάρτηση της WWF που θέτει το απλό, λαϊκίστικο θα μπορούσε να πει κάποιος, ερώτημα: Γιατί δεν υπάρχει η αντίστοιχη με την Πάναγια των Παρισίων διεθνής κινητοποίηση;

WWF UK

@wwf_uk

There was worldwide outcry when the Notre Dame cathedral was on fire. Why is there not the same level of outrage for the fires destroying the ?

Ενσωματωμένο βίντεο

102 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θέτουν επίσης το ερώτημα: Πού ειναι οι ευαίσθητοι επιχειρηματίες;

Το θέμα είναι είναι να γίνει αντιληπτό ότι κάθε δέντρο που καίγεται είναι λιγότερο οξυγόνο σε έναν πλανήτη που κάθε μέρα γίνεται και πιο αφόρητος!

Moosa Al Matrooshi@Moosamatrooshi

When Notre Dame was burning the world stopped.Billionaires and politicians emptied their pockets to help rebuild.Meanwhile the amazon has been burning for three weeks. The difference is,we don’t get to build a new earth.When it’s gone,it’s gone.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Moosa Al Matrooshi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ