Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές προ των πυλών

107

Καιρός με δύο «πρόσωπα»: Επιστρέφει ο χειμώνας, καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο – Για κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Μεταβολή του καιρού και πρόσκαιρη επιστροφή του χειμώνα προβλέπεται από την ερχόμενη Τετάρτη. Η κακοκαιρία εξπρές  που θα επηρεάσει τη χώρα μας θα προκαλέσει έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα κι έτσι αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα.

Για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού τα επόμενα 24ωρα

με χαρακτηριστικό τις έντονες βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους και τα χιόνια προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στο επίκεντρο αυτών των φαινομένων θα βρεθούν κυρίως η Κρήτη, οι Κυκλάδες και πιθανόν τμήματα της Εύβοιας με έμφαση ορεινές περιοχές όπου θα πρέπει να υπάρχει μία ετοιμότητα για ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων, όπως αναλύει στην πρόγνωση για τον καιρό ο μετεωρολόγος.

Την Τετάρτη και το πρωί της Πέμπτης θα επικρατήσουν αρκετά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα. Οι δύο αυτές ημέρες θέλουν πολύ προσοχή και από τους αγρότες μιας και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για σχηματισμό παγετού με έμφαση τη βόρεια Ελλάδα καθώς και ορεινές ημιορεινές περιοχές γενικότερα κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα στις καλλιέργειες.

Σε αναλυτική ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «πρόσκαιρη επιστροφή» του χειμώνα αποδίδοντας την αλλαγή του καιρού σε «ωμέγα» εμποδιστή.

Αλλαγή του καιρού από το Σαββατοκύριακο με 25άρια 

Πάντως, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα,  προς το Σάββατο ο υδράργυρος θα παρουσιάσει θεαματική άνοδο όπου ίσως δούμε να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά τοπικά και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ