Καιρός 25ης Μαρτίου: Επιτέλους ανοιξιάτικος σχεδόν σε όλη τη χώρα

1026

Με ηλιοφάνεια και ζέστη θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός ετοιμάζει εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων, καθώς επίσης οι τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Θερμότερη ημέρα του τριημέρου θα είναι η Παρασκευή, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Κυριακή θα επανέλθει στα επίπεδα της Παρασκευής. Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περαιτέρω άνοδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία μέχρι το τέλος του μήνα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 25 Μαρτίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -3 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 21, στην Ήπειρο από 3 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα Δωδεκάνησα, 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.