Καλοκαίρι τέλος… lockdown στη Μύκονο, σοκ για τους επιχειρηματίες…

89

Το πρώτο τοπικό lockdown είναι γεγονός. Από σήμερα (17.07.2021) κιόλας, συμβαίνει στη Μύκονο βάζοντας τέλος στον τουρισμό για φέτος.

Το σοκ για τους επιχειρηματίες του νησιού, που περίμεναν το καλοκαίρι για να πάρουν μια οικονομική ανάσα ήρθε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ανακοινώθηκε ότι η Μύκονος μπαίνει σε καθεστώς lockdown έως τις 26 Ιουλίου.

Lockdown που σημαίνει, όπως ανακοινώθηκε, απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 και απαγόρευση μουσικής παντού από τις 18:00 το απόγευμα και όλο το 24ωρο!

Το lockdown στη Μύκονο είχε… διαφανεί από την τελευταία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, αυτή της περασμένης Πέμπτης (15.07.2021) όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου για συγκεκριμένες περιοχές.

Τότε είχε πει ότι μέσα σε μόλις μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη, αλλά και η Πάρος και η Ίος.

Ήδη, στο νησί επικρατεί αναβρασμός. Δεν μιλάμε μόνο για τους επιχειρηματίες που είναι οι μόνοι χαμένοι αυτής της εξέλιξης αφού η οικονομική καταστροφή είναι ανυπολόγιστοι. Είναι και οι τυχάρπαστοι κοσμικοί και “νοικιασμένες” γκόμενες του νησιού που τώρα βλέπουν τις δουλειές να χαλάνε. Θα πάνε “σύννεφο” τα παράνομα κορονοπάρτι στις πισινες  αφού οι έλεγχοι  του Χαρδαλιά υπάρχουν μόνο για τους μεροκαματιάρηδες. Θα μας θυμηθείτε πολύ σύντομα…

Συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ