Καρφιά Σαμαρά

184

Αν κάτι παραδέχομαι στο Σαμαρά είναι πως ξέρει να ρίχνει κυβερνήσεις. Χτυπά το Μητσοτάκη εκεί που πονάει.

Πρώτη είδηση και καρφί για κυβέρνηση:
“Τουλάχιστον επτά χιλιάδες Έλληνες ναυτικοί σε ποντοπόρα πλοία, καθώς και εκατοντάδες άλλα μέλη και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, έχουν “ξεμείνει” στο εξωτερικό εδώ και πάνω από δυόμιση μήνες. Παρ’ ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εξ’ αυτών, βρίσκεται υγιής σε πολύμηνη καραντίνα, μέσα στα καράβια, και επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, η ελληνική Πολιτεία ουδεμία μέριμνα επί τούτου επιδεικνύει”. (antinews)

Oι προξενικές και λιμενικές αρχές της χώρας μας δεν έκαναν την παραμικρή παρέμβαση για υπόθεση μισής ώρας. Ίσως γιατί τα λεφτά για τη μεταφορά και την ασφαλή διαμονή των ναυτικών έγιναν δημοσκοπήσεις.

Πλήρης αδιαφορία, τα πληρώματα είναι μήνες αποκλεισμένα, εξαντλημένα, κι όπως λένε “Σαν να το κάνουν επίτηδες να καταρρεύσουν οι ναυτικοί και μαζί τους οι θαλάσσιες μεταφορές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το διεθνές εμπόριο και την επισιτιστική επάρκεια”.

Δεύτερη είδηση, δεύτερο καρφί.
Εδώ πρέπει να πούμε πως το δεξιό site έχει τη δική άποψη με την οποία διαφωνούμε ριζικά. Όχι όμως στην είδηση αυτή καθ’ αυτή:
Οι Μηταράκης – Χρυσοχοΐδης συμφώνησαν με την αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ να υποβάλλουν αίτηση ασύλου και οι πρόσφυγες, που είχαν εισέλθει κατά την περίοδο της έντασης στον Έβρο.
“Όπως είναι γνωστό, το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση, με περίσσιες τυμπανοκρουσίες, είχε εξαγγείλει, ως ένα μέσον αποτροπής της “πολιορκίας” του Έβρου, ότι αναστέλλει τη δυνατότητα της υποβολής αιτήματος ασύλου στους “εισβολείς”, όπως χαρακτήριζε όλους όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Τώρα, τι άλλαξε, άραγε;” Αναρωτιέται η εσωκομματική αντιπολίτευση.

“Κλιμάκια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ, από την περασμένη Δευτέρα , προέβαιναν στην καταγραφή όσων επιθυμούσαν να ζητήσουν άσυλο, στα κέντρα της Μαλακάσας και των Σερρών”.

“Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Die Welt. “Η κυβέρνηση της Αθήνας -γράφει- μετά την κριτική που της ασκήθηκε σε διεθνές επίπεδο, απέσυρε την απόφασή της να δέχεται αιτήσεις ασύλου από μετανάστες που έφτασαν παράνομα μετά την 1η Μαρτίου από την Τουρκία στην Ελλάδα. Μετά την αναστολή του δικαιώματος διεθνούς προστασίας για 30 ημέρες, η Αθήνα επιχειρεί στροφή. Οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα από την Τουρκία τον Μάρτιο έχουν πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου. Από το πρωί της Δευτέρας, 1800 άνθρωποι που κρατούνται στη Μαλακάσα, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη ερωτώνται αν θέλουν να υποβάλουν αίτηση””.
Παρόλα αυτά το βασικό πρόβλημα είναι σύμφωνα με το Spiegel ο συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

“23 φορείς του κορωνοϊού (σ.σ. είναι πολύ περισσότεροι) εξακολουθούν να ζουν με τις οικογένειές τους και αρνούνται να μπουν στους χώρους καραντίνας. Ο ρατσισμός εναντίον Αφρικανών μεγαλώνει στη δομή φιλοξενίας. Βίντεο από το εσωτερικό δείχνουν ότι οι πρόσφυγες πρέπει να ζουν πολλοί μαζί σε πολύ μικρό χώρο. Η τήρηση αποστάσεων είναι αδύνατη και οι αρχές αδυνατούν να επιβάλουν μέτρα. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι θέμα χρόνου η πανδημία να εξαπλωθεί στον καταυλισμό. Την ίδια στιγμή, το κλείσιμο του καταυλισμού έχει οξύνει το άγχος και τη νευρικότητα των προσφύγων”.

“Στο μεταξύ, η Ελλάδα κινδυνεύει για μια ακόμη φορά με διεθνή διασυρμό, λόγω της -λίαν επιεικώς- απαράδεκτης κατάστασης στη Μόρια”.

Εμάς βέβαια μας νοιάζει περισσότερο η ζωή και η υγεία των φτωχών συνανθρώπων μας.
Λόγω χώρου δεν μπορούμε να βάλουμε όλο το δημοσίευμα του Euractiv που δείχνει τραγικές και απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις ζωές των προσφύγων. Και ορκιζόμαστε πως αν οι συνάνθρωποι μας πεθάνουν από αδιαφορία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
Στη Νυρεμβέργη για αντίστοιχα εγκλήματα ναζιστικά κτήνη καταδικάστηκαν σε θάνατο.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ