Καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων στις γαλλικές εκλογές: 58,55% ο Μακρόν, ενώ η Λεπέν 41,45%

1677

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας ήταν με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,55% των ψήφων, ανακοίνωσε σήμερα (25/4) το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, δημοσιοποιώντας το ακόμη προκαταρκτικό τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν έλαβε 41,45% των ψήφων, ιστορική επίδοση για τη γαλλική ακροδεξιά.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 72% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, τη 10η Απριλίου, τα δύο παραδοσιακά γαλλικά κόμματα εξουσίας –οι Σοσιαλιστές και οι Ρεπουμπλικάνοι– καταποντίστηκαν, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

 

Ο Όλαφ Σολτς ήταν ο πρώτος που τηλεφώνησε στον Μακρόν

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας ήταν με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Ο καγκελάριος Σολτς τηλεφώνησε στον πρόεδρο για να τον συγχαρεί. Ήταν το πρώτο τηλεφώνημα που έλαβε ο πρόεδρος (Μακρόν), ένδειξη της γαλλογερμανικής φιλίας» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Γερμανός καγκελάριος συνεχάρη τον Μακρόν νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνοντας ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι «έστειλαν σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα προσήλωσης στην Ευρώπη» και εκφράζοντας την ικανοποίησή του επειδή «θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία μας».

gazzetta.gr