Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη νέα άγρια σφαγή σε βάρος του παλαιστινιακού λαού

92

Κατεπείγουσα Ερώτηση για τις δεκάδες εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστίνιων άοπλων διαδηλωτών από τις αρχές του Ισραήλ κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι, καταγγέλλοντας τις δολοφονικές επιθέσεις και τις ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που με τη στάση τους ενθαρρύνουν την ισραηλινή επιθετικότητα.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος κατέθεσαν την παρακάτω Ερώτηση:

«Δεκάδες νεκροί και πάνω από 2.000 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τη σημερινή επίθεση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος άοπλων Παλαιστινίων, ανάμεσα τους γυναίκες, ανάπηροι, μικρά παιδιά που διαδηλώνουν ενάντια στη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και την αναγνώρισή της ουσιαστικά ως “πρωτεύουσας” του Ισραήλ. Σημειώνεται ότι συμπεριλαμβανομένων των διαδηλώσεων που διεκδικούν το δικαίωμα της επιστροφής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες κι έχουν ξεκινήσει από τις 30 Μάρτη, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά ξεπερνά τους 100.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που αναπτύσσουν την οικονομική, πολιτική, στρατιωτική  συνεργασία τους με το κράτος του Ισραήλ και υιοθετούν πολιτική “ίσων αποστάσεων”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναβαθμισμένης συνεργασίας με το Ισραήλ αποτελεί αυτό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία με την πρόσφατη δήλωση Τσίπρα αναγόρευσε τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Τραμπ ως δήθεν διαμεσολαβητή ειρήνευσης, την ώρα που είναι αυτοί που πυροδοτούν την επιθετικότητά του Ισραήλ που κλιμακώνεται.

Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

Πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ σαν αυτά σε βάρος των Παλαιστινίων ενθαρρύνονται από την αναβαθμισμένη  συνεργασία της ΕΕ και των κυβερνήσεών της μαζί του κλιμακώνοντας την άγρια σφαγή των Παλαιστινίων που διεκδικούν ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ