Κατερίνα Γκέκη Φαρμάκη-Οι παραγωγοί σουλτανίνας ,επιτραπέζιων σταφυλιών, κορινθιακής σταφίδας βρίσκονται σε απόγνωση

1142

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά οι αγρότες της Κορινθίας μετρούν τις πληγές τους. Άρχισαν τον τρύγο εν μέσω ασφυκτικων συνθηκών, αφού η επίδραση της κλιματικής αλλαγής έχει καταστρέψει μεγάλο τμήμα της παραγωγής τους .

Οι παραγωγοί σουλτανίνας ,επιτραπέζιων σταφυλιών, ή κορινθιακής σταφίδας βρίσκονται σε απόγνωση, αφού εκτός από τα τρομερά κόστη που χρειάστηκε να αναλάβουν για να καλλιεργήσουν ,το τελευταίο είκοσαημερο ήλθαν αντιμέτωποι είτε με συνεχείς βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, είτε με υψηλές θερμοκρασίες.

Ζημιές μεγάλες ,καταστροφή των σταφυλιών από τα έντομα και τις ασθένειες ,απώλεια εισοδήματος ,απογοήτευση που λογικά θα προξενήσουν και αλυσιδωτές επιπτώσεις στην Κορινθιακή οικονομία.

Δεν έχει νόημα να πούμε μονότονα για ακόμα μια φορά την ανάγκη να γίνουν γρήγορα άμεσες και αντικειμενικές εκτιμήσεις για τις ζημιές από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ .Το έχουμε ζητήσει ήδη ,και έχουμε καταθέσει και σχετική ερώτηση στην Βουλή .

Σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας και ακρίβειας είναι επιτακτική η ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας για να στηριχθούν οι παραγωγοί και να ενισχυθεί το εισόδημά τους, ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να αποτραπεί ο κίνδυνος εγκατάλειψης της υπαίθρου. Τα δικά μας προϊόντα είναι αυτά που έχουν στηρίξει την εθνική μας οικονομία και αυτό έχει διαχρονικά αποδειχθεί. Η πρόκληση μπροστά μας!!!