Κατερίνα Φαρμάκη”Με ρόλο πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και όχι ρυθμιστή ή συμπληρώματος”

468
Απόσπασμα από την ομιλία μου στην συνέλευση για τις εκλογές της Κυριακής 8/5
Η εκλογή του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη ανοίγει ένα νέο ιστορικό κύκλο για την παράταξή μας. Μέσα από τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, συνθήκες νέας αρχής και ελπίδας προχωράμε στην αυτοοργάνωση που είναι μια πρόκληση για όλους μας !!!
Είναι όμως και η καθαρή εντολή που έδωσαν οι 270.000 πολίτες που ήλθαν αυθόρμητα στις κάλπες τον προηγούμενο Δεκέμβρη και μας έδειξαν ότι θέλουν να είναι ξανά η παράταξη πρωταγωνιστής.
Η αυτοοργάνωση είναι μια συνεχής διαδικασία και ένα συνεχές προσκλητήριο στους πολίτες που πορευτήκαμε μαζί για πολλά χρόνια, που μας πίστεψαν, που μας εμπιστεύτηκαν, που μαζί μας άλλαξαν την ζωή τους και την καθημερινότητά τους, αλλά λόγω των αποφάσεων που αναγκαστήκαμε να πάρουμε την περίοδο των μνημονίων έφυγαν, όταν κάποιοι τους έλεγαν ότι θα τα σβήσουν όλα με έναν νόμο και ένα άρθρο .
Και πρέπει να συναντηθούμε ξανά και με τους νέους ανθρώπους, εκείνους που είδαν τα όνειρά τους να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, και είτε χλευάζουν την πολιτική σήμερα είτε στην καλύτερη περίπτωση είναι αδιάφοροι.
Τώρα είναι η ώρα να διατυπώσουμε καθαρές προτάσεις και να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματά τους, ώστε να οικοδομήσουμε ξανά στέρεες βάσεις .
Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε από τον λαό !!! Μαζί του διαμόρφωσε τις πολιτικές και σε αυτόν τις επέστρεψε!!!
Στην σημερινή δύσκολη κατάσταση της τεράστιας ακρίβειας και της καταδίκης του λαού μας να φτωχαίνει διαρκώς από τις επιλογές της παρούσας κυβέρνησης, επιλογές που ευνοούν τους λίγους και ισχυρούς είναι η ώρα να απαντήσουμε με το Σισιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα.
Ζητάμε να μπουν στο τραπέζι λύσεις που θα απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών,των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,των επαγγελματιών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όχι με την λογική των επιδομάτων αλλά με την λογική των προδευτικών ,στοχευμένων και ρεαλιστικών προτάσεων που ήδη έχουμε επεξεργαστεί και που θα συζητήσουμε στο συνέδριό μας.
Είναι η ώρα για να έλθει πολιτική αλλαγή !!!
Με ρόλο πρωταγωνιστή της παράταξης και όχι ρυθμιστή ή συμπληρώματος όπως περιμένουν κάποιοι !!!