Κατερίνα Φαρμάκη” Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ Ούτε η ΝΔ έχουν την δυνατότητα αλλαγών για την μείωση της ανεργίας”

74

Κατερίνα Φαρμάκη “Τις προτάσεις και δεσμεύσεις που περιέχει το «Σχέδιο Ελλάδα»θέτουμε στην κρίση των πολιτών στις εκλογές που έρχονται.

Απαντούν στην απαίτηση των πολιτών για Αξιοπρέπεια και Eλπίδα στην ζωή τους.

Εγγυόμαστε ότι εμείς θα επιμείνουμε να γίνουν πράξη,ότι δεν θα διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες των πολιτών”.

Μείωση της ανεργίας με ποιοτικές νέες  θέσεις πλήρους εργασίας και μείωση των μακροπρόθεσμα ανέργων κάτω από το 20% του συνόλου των ανέργων.

Η αναγκαία αλλαγή του παραγωγικού προτύπου έχει στον πυρήνα της, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακοπή της κλιματικής αλλαγής αλλά και την προσαρμογή της οικονομίας εν όψει της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και τη βαθμιαία ένταξη στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.Αυτές οι αλλαγές θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων
εργασίας με καλούς μισθούς.

Χωρίς αυτές η Ελλάδα θα καταδικαστεί σε στασιμότητα και θα βρίσκεται σε σταθερή τροχιά απόκλισης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες.
Αυτές τις αλλαγές δε μπορεί να τις προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε από την κυβερνητική του τετραετία.Αντίθετα, όλα αυτά τα χρόνια είτε ανέστρεψε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις είτε αναπαρήγαγε παθογένειες του παρελθόντος.

Ούτε όμως η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές. Όχι μόνο δεν διδάχτηκε το παραμικρό
από την κρίση που η ίδια προκάλεσε αλλά παραμένει εγκλωβισμένη στους δικούς της δογματισμούς.
Μια ασύδοτη αγορά χωρίς αυστηρό πλαίσιο ελέγχου και δίχτυ προστασίας των εργαζομένων και των πιο αδύναμων,οδηγεί σε περαιτέρω όξυνση των εργαζομένων και των πιο αδύναμων,
οδηγεί σε περαιτέρω όξυνση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ