Κατσκάκι σιγοψημένο (ΜΠΡΑΙΖΕ) με μαστίχα Χίου ντομάτες και

113

Ο τραχανάς είναι ένα πλούσιο πολύ γευστικό παραδοσιακό ελληνικό ζυμαρικό. Έχει ως γνωστόν μια «γλυκιά» και μια «ξινή» εκδοχή. Ο ξινός τραχανάς που χρησιμοποιούμε στην παρούσα συνταγή, φτιάχνεται είτε από βουτυρόγαλα, είτε από γιαούρτι και έχει νοστιμότατη, έντονη γεύση. Η γλυκιά εκδοχή του τραχανά, που έχει επίσης το μέγεθος χαλικιού, φτιάχνεται από πλήρες γάλα. Στο πιάτο αυτό, η χρήση της Μαστίχας Χίου είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, γιατί το μπαχαρικό, παρά την ντελικάτη φύση του, διατηρεί τη γεύση του, χωρίς να επικαλύπτεται από την πολύ έντονη γεύση του τραχανά, την τυπική πικάντικη γεύση του κατσικιού και την πλούσια γεύση της σάλτσας ντομάτας.

Εκτέλεση :

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ