Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καϊλή: Δεν δωροδοκήθηκα – Ποιους εμπλέκει

Καϊλή: Δεν δωροδοκήθηκα – Ποιους εμπλέκει

977

Ό,τι επαφές έκανα με το Κατάρ έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου», δήλωσε η Εύα Καϊλή στον ΑΝΤ1, μέσω του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όσο για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι η Εύα Καϊλή δεν δωροδοκήθηκε από κανέναν και θα δώσει απαντήσεις αύριο στις βελγικές Αρχές.

Ερωτηθείς για την «περιβόητη» ομιλία υπέρ του Κατάρ στην Ευρωβουλή, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι δεν μπορεί λόγω του απορρήτου της προδικασίας στο Βέλγιο να αναφερθεί σε τέτοιες λεπτομέρειες, επανέλαβε όμως πως η κ. Καϊλή του είπε «αν πήγα στο Κατάρ και έκανα προσωπική ατζέντα, θα μπορούσε να με κατηγορήσει κάποιος ότι δωροδοκήθηκα για να περάσω τις θέσεις του Κατάρ. Όμως, δεν προσέφερα κάτι στο Κατάρ, άρα γιατί να με πληρώσουν;», ενώ συμπλήρωσε ότι «συνεργάτες της κ. Καϊλή μου είπαν ότι οι δηλώσεις της στην Ευρωβουλή ήταν δηλώσεις που τις υιοθέτησε από τον ILO, τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας».

Κληθείς να σχολιάσει τηφωτογραφία με τα χρήματα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Le Soir, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτά προέρχονται από το σπίτι της κ. Καϊλή ή από τα σπίτια άλλων συλληφθέντων, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και στο κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η ίδια δηλώνει αθώα και επιρρίπτει όλη την ευθύνη στον σύντροφό της.

«Βρέθηκαν χρήματα στην κ. Καϊλή, αλλά αυτά δεν προέρχονται από το Κατάρ, δεν υπάρχει καμία σχέση δωροδοκίας με το Κατάρ, δεν τους έκανε κανένα ρουσφέτι, καμία ανάγκη δεν την είχαν. Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2023 είχε αποφασιστεί να πάει να μιλήσει στην Ευρωβουλή ο Εμίρης του Κατάρ», προσέθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είναι μόνο ποινική υπόθεση αυτή που αφορά την κ. Καϊλή, αλλά είναι εξόχως πολιτική.

Μεταφέροντας, όπως είπε κατ΄ εντολήν της Εύας Καϊλή, τις απόψεις της κατηγορούμενης από τις βελγικές Αρχές για υπόθεση δωροληψίας και διαφθοράς, είπε πως «κατ΄ αρχήν είναι απολύτως ψευδές ότι εγώ είχα προσωπική ατζέντα που χρησιμοποιούσα ή πλάσαρα στο κράτος του Κατάρ. Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα πρέπει να ανοιχτεί και αν αναπτύξει σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, επειδή ήταν αναπτυσσόμενη περιοχή».

«Μου είπε ότι ο Γιοζέπ Μπορέλ και η Επίτροπος Γιόχανσον ήταν οι άνθρωποι που πρώτοι έλαβαν απόφαση για το Κατάρ. Η κ. Μετσόλα έκανε Επιτροπή για να αναπτυχθούν οι σχέσεις της Ευρωβουλής με το Κατάρ και έκανε την κ. Καϊλή αντιπρόσωπο της και όλες οι επαφές που έκανε στο Κατάρ και όσα είπε ήταν σύμφωνα με όσα απηχούν τις απόψεις της Επιτροπής και διαρκώς ήταν μαζί της κάποιος άνθρωπος της Ευρωβουλής», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πηγή real.gr