Κεραμέως: Μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν οι Πανελλαδικές

79

Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως οι Πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου – Οι αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ακόμη, πρόσθεσε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών, ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, για το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ που η βάση της το 2019 ήταν 18.314 μόρια ο ενδιαφερόμενος για μετεγγραφή θα πρέπει να έχει 15.564 μόρια.

Τέλος, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως δεν πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων στις Πανελλαδικές για ντην φετινή χρονιά . Θυμίζουμε πως πέρυσι ήταν 78.335.

Οι αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο

Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο opengov, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

nomos1
nomos2
nomos3

Το νομοσχέδιο προβλέπει αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εισαγωγή νέων θεματικών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, θεσμοθετούνται 24 Πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία, ενίσχυση ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης είναι μερικές από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να μπει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

nomos4
nomos5

Επιπλέον, στο νηπιαγωγείο εισάγεται πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, η Πληροφορική και η Φυσική Αγωγή. Στο δημοτικό, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις και εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές.
πηγή-https://www.protothema.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ