«Κιβωτός του Κόσμου» – Πατέρας Αντώνιος “Λέτε να το ξέραμε και να μη μιλούσαμε”

1268

Ο δημιουργός της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος εμφανίστηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα στον Alpha και έδωσε απαντήσεις σε ότι αφορά την καταγγελία κακοποίησης ανηλίκου που έσκασε εχθές σαν βόμβα.

Όπως δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος, ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο όπως επίσης δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό ούτε ποιο είναι το αγόρι που έχει κάνει την καταγγελία. Δεν ξέρει ούτε το όνομα ούτε το επίθετο αλλά έπειτα από συζήτηση που έκανε με ανθρώπους της δομής, πιθανόν πρόκειται για παιδί που ενηλικιώθηκε και έχει φύγει.

Τόνισε, ότι τα παιδιά, που φιλοξενούνται δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά καθώς προέρχονται από παραβατικές οικογένειες και δεν έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν ξέρουν από όρια και έχουν συνηθίσει στη παραβατικότητα. Επίσης, δεν μπορεί να σκεφτεί ποιος μπορεί να είναι αυτός που ίσως έχει κακοποιήσει το παιδί.

Αφού όλοι οι εθελοντές που βρίσκονται στην «Κιβωτό του Κόσμου» ελέγχονται πριν έρθουν σε επαφή με τα παιδιά και μέλημά τους είναι να θεραπεύσουν το τραύμα της ψυχής τους από την απώλεια του φυσικού τους γονιού. Μάλιστα, τα παιδιά δεν μπορούν συγχωρέσουν στους ανθρώπους της Κιβωτού και το γεγονός ότι πήρανε τη θέση των γονιών τους.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αντώνιος μένει με την οικογένειά του, σε δομή στον Κολωνό που δεν φιλοξενούνται παιδιά αλλά πάνε μόνο για να παρακολουθήσουν μαθήματα και να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, όπως της σίτισης.