Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην λαική του Συνοικισμού

108

«Η κυβέρνηση πάει να κάνει τις λαϊκές αγορές, υπαίθρια super market. Ο ίδιος ο υπουργός είπε πως θέλει να τις κάνει ατραξιόν. Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν έχουν καταλάβει ούτε τι είναι η Λαϊκή Αγορά, ούτε ποιος είναι ο ρόλος της, ούτε ποιους εξυπηρετεί». Την φράση αυτή την είπε ένας παραγωγός της Λαϊκής Αγοράς Συνοικισμού, στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας, που επισκέφτηκε την λαϊκή και μίλησε μαζί τους. Αποκαλύπτει, όμως, και όλη την αλήθεια για το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ναι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει για τον καταναλωτή η Λαϊκή Αγορά, αυτός ο κοινωνικός θεσμός που έχει ιστορία 90 ετών. Γι’ αυτό και θέλει να τον αφανίσει, με το νομοσχέδιο που φέρνει. Μόνο που αυτό τον αφανισμό δεν θα τον πληρώσουν ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Σταμπουλίδης που είναι μάλλον απίθανο να γνωρίζουν που πέφτει η Λαϊκή της γειτονιάς τους. Θα τον πληρώσουν οι επαγγελματίες, οι παραγωγοί και οι ίδιοι οι πολίτες, οι οποίοι σήμερα βρίσκουν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.
Ένας άλλος επαγγελματίας υποστήριξε πως το νομοσχέδιο θα φέρει αναπόφευκτα αύξηση στις τιμές των προϊόντων, ενώ δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος στην ποιότητα. «Κάθε πολίτης που ψωνίζει από εμένα», είπε «ξέρει από που είμαι, έχει δοκιμάσει τα προϊόντα μου και έχει επιβραβεύσει την ποιότητά τους. Όταν αύριο στην θέση μου θα μπουν απρόσωπες εταιρείες πως θα ξέρει ο καταναλωτής από προέρχεται το προϊόν που θα αγοράσει;».
Αλλά και οι καταναλωτές που στάθηκαν και μίλησαν με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκαν στην προσωπική σχέση που έχουν αναπτύξει με τους παραγωγούς και την εμπιστοσύνη που νιώθουν για τα προϊόντα που αγοράζουν από αυτούς. Δεν έκρυψαν τον φόβο τους για την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι λαϊκές αγορές την επομένη μέρα της ισχύος του νέου νόμου που θα τις διέπει. Όταν θα χάσουν τους δικούς τους ανθρώπους, όπως βλέπουν κάθε επαγγελματία και παραγωγό που εμπιστεύονται.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ενημέρωσε τους πολίτες και για το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση. Όπως εξήγησαν το νομοσχέδιο στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στα φθηνά εργατικά χέρια, στην αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας πίσω από την οποία κρύβεται η κατάργηση του οκταώρου, στις ατομικές συμβάσεις, στην αύξηση των υπερωρίων σε 150 ώρες και στην θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο. Και τελικά, μέσα από τον –δήθεν!- «εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» σχεδιάζει την υπονόμευση των συνδικάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και της συλλογικής διαπραγμάτευσης.
Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας αποτελούσαν ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Χαράλαμπος Κασίμης, ο συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, Φάνης Κουρεμπές, η συντονίστρια της ΟΜ Κορίνθου Πόλυ Δαγκοπούλου-Τσόγκα, ο επικεφαλής της ομάδας Εργασιακών της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Παπασταμόπουλος καθώς και άλλα στελέχη της Ν.Ε. Κορινθίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Κορινθίας θα συνεχίσει τον διάλογο με την κοινωνία, μέσα στην κοινωνία, αμέσως μετά τις γιορτές και με αιχμή το νέο εργασιακό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ