Κοζάνη: Έχασε το ένα της μάτι η εφοριακός από την επίθεση με τσεκούρι

56

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο γυναίκες και ένας άντρας εφοριακός που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με τσεκούρι μέσα στην εφορία Κοζάνης, από έναν 45χρονο που συνελήφθη. Η μία γυναίκα έχασε το ένα της μάτι από χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι.

Σοκ έχει προκαλέσει η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση με τσεκούρι  από έναν 45χρονο στην ΔΟΥ Κοζάνης.

Το απόγευμα της Πέμπτης οι τρεις εφοριακοί που είναι σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Ιδιαίτερη κρίσιμη η κατάσταση της υγείας  του 56χρονου άνδρα, τον οποίο οι γιατροί του νοσοκομείου κατάφεραν να σταθεροποιήσουν, ενώ σοβαρά είναι τα τραύματα και των δυο γυναικών. Με μια εξ αυτών να έχει χάσει το ένα της μάτι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 45χρονος δράστης κρατείται  και αρνείται να πει οτιδήποτε με αποτέλεσμα τα κίνητρα της επίθεσης να  παραμένουν άγνωστα.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης δεν εργαζόταν στη ΔΟΥ Κοζάνης, ούτε είχε φορολογικές εκκρεμότητες, ενώ είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές όταν πριν μερικά χρόνια είχε προκαλέσει ζημιές σε ΑΤΜ.

Δράστης στους αστυνομικούς: «Σας άρεσε; Τα ίδια θα πάθετε κι εσείς»

Όλα έγιναν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Ο 45χρονος αφού άφησε τα στοιχεία του στην είσοδο και θερμομετρήθηκε για τον κοροναϊό, ανέβηκε στον δεύτερο όροφο, πήγε στο τμήμα Εισοδήματος, πέρασε πίσω από τα γκισέ, έβγαλε από το σακίδιό του το τσεκούρι και άρχισε με μανία να χτυπά όποιον βρισκόταν γύρω του.

Οι εφοριακοί και οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στην εφορία έζησαν τον απόλυτο τρόμο. Τελικά, ο διευθυντής και ένας εργαζόμενος κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, να του πάρουν το τσεκούρι και να τον ρίξουν στο πάτωμα, προκειμένου να καλέσουν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο έβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα… Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε… «τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε…»».

Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι (κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης) αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του. Το 2017 όπως ανέφερε η ίδια πηγή είχε απασχολήσει τις αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε με το τσεκούρι στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

 Μαρτυρίες-σοκ: Ήρθε αποφασισμένος να σκοτώσει

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων στην ΕΡΤ, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία, τραυματίζοντας 4 άτομα.

Οπως αναφέρουν οι μάρτυρες, ο δράστης «Ήταν ψυχρός και ψύχραιμος, αποφασισμένος να σκοτώσει».

Τον αφόπλισαν ο προϊστάμενος και ένας υπάλληλος

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα του σοκ, ο προϊστάμενος του τμήματος κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω του και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να χτυπήσει. Ο διευθυντής της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου, κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Πιτσιλής: Αποτρόπαια και πρωτοφανής η επίθεση

Για μια πρωτοφανή, αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα επίθεση κατά των συναδέλφων του υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης έκανε λόγο από την Κοζάνη ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Όλοι εμείς στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είμαστε συγκλονισμένοι. Βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, που αυτοί τη στιγμή υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, και δίπλα στις οικογένειές τους. Προσευχόμαστε για την υγεία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν τίθεται ζήτημα ασφάλειας των εργαζομένων, ο κ. Πιτσιλής δεν θέλησε να δηλώσει κάτι περισσότερο.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ βρίσκεται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο για να ενημερωθεί για το πρωτοφανές συμβάν στην Εφορία Κοζάνης.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχει ήδη επικοινωνήσει για το περιστατικό με τον Διοικητή του Μαμάτσειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή.

«Η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ