Κολοκυθόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο και κρητικά τυριά

115

Κολοκύθια! Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες συνταγές με κολοκύθια υπάρχουν; Παρά την απαξιωτική έκφραση που συχνά χρησιμοποιούμε ονομάζοντας κολοκύθια τα ασήμαντα πράγματα ή τις ανούσιες κουβέντες, τα έρμα τα κολοκυθάκια είναι βασικό συστατικό μερικών από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα και συνδυάζονται με πολλά και διάφορα υλικά.

Η σημερινή κολοκυθόπιτα έγινε με το εσωτερικό μερικών κολοκυθιών που χρησιμοποιήθηκαν σε γεμιστά και για να συμπληρωθεί η αναγκαία ποσότητα συμπληρώθηκαν με 1-2 ολόκληρα. Περισσότερο ήθελα να σας δείξω το φύλλο γιατί η γέμιση είναι πάνω κάτω της συνταγής «ό,τι έχουμε» μαζί βέβαια με κολοκύθια!

Είναι μια παραλλαγή της  ζύμης  για εύκολο φύλλο .Το άνοιγμα φύλλου με ξιλίκι (ο πλάστης στα κρητικά) ήταν απαγορευμένο λόγω ενός πολυήμερου λουμπάγκο κι έτσι προτιμήθηκε αυτό το φύλλο που ανοίγει και  απλώνεται με το χέρι! Αποδείχτηκε ότι η παραλλαγή ήταν ωραιότερη από την αρχική συνταγή και μάλλον θα καθιερωθεί. Το σταρένιο αλεύρι -αν βρεθεί στο σπίτι- και ο χυμός λεμονιού του δίνουν καλύτερη υφή.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ