Κορινθία: Σε κάθε σπίτι κάποια αγαπημένα πράγματα των παιδιών περιέργως εξαφανίζονται.(VIDEO )

117

Αξιέπαινη είναι η προσπάθεια των παιδιών ενός ορεινού χωριού της Κορινθίας που εν μέσω κορονωιού, άφησαν την φαντασία τους να καλπάσει και δημιούργησαν ένα video, με επίκεντρο το χωριό τους το Σούλι και πρωταγωνιστές τους κατοίκους του.

Το χωριό Σούλι, ανήκει στον δήμο ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Η επίσημη ονομασία είναι “το Σούλιον”. Έδρα του δήμου είναι το Κιάτο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Σούλι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Σουλίου, του πρώην Δήμου ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ του Νομού ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Το Σούλι έχει υψόμετρο 627 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τα παιδιά, εκμεταλλεύτηκαν τον εγκλεισμό που επέφερε η πανδημία του Covid-19 για να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους και κυρίως να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Με μοναδικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους το διαδίκτυο και καθώς τα παιδιά συνομιλούν στο messenger καθημερινά, συνειδητοποιούν πως κάτι περίεργο συμβαίνει στο μικρό αυτό χωριό.

Σε κάθε σπίτι κάποια αγαπημένα πράγματα των παιδιών περιέργως εξαφανίζονται.

Ποιος μπορεί να γνωρίζει ποια είναι τα αγαπημένα πράγματα των παιδιών και πώς αυτά εξαφανίζονται;

Το απροσδόκητο αυτό γεγονός της κλοπής των αγαπημένων τους αντικειμένων είναι η αφορμή για τη συγγραφή μίας μοναδικής και πρωτότυπης ιστορίας μυστηρίου.

Ενώ λοιπόν πολλά παιδιά διαβάζουν ένα βιβλίο στη διάρκεια της καραντίνας, αυτά επιλέγουν να γράψουν ένα βιβλίο, το δικό τους βιβλίο!! Ενθουσιασμένα και γεμάτα αγωνία καθημερινά γράφουν τις ιδέες τους για τη συνέχιση της ιστορίας.

Περιμένουν την κάθε ημέρα πώς και πώς για να γράψουν στην ιστορία και η αγωνία τους είναι φοβερή!

Τα παιδιά βγήκαν πιο ενωμένα μέσα από αυτή την εμπειρία και αξιοποίησαν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο θέτοντας ως κοινό στόχο και όραμα τη συγγραφή μίας ιστορίας μυστηρίου, της δικής τους ιστορίας!

 

 

Η συνέχεια… στο βιβλίο τους!!!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ