Κορονοϊός: Καμία παρενέργεια στο 85% όσων έκαναν το εμβόλιο Sputnik V

94

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου που έχει αναπτύξει το Sputnik V, το 85% όσων έχουν εμβολιαστεί δεν έχει καμία παρενέργεια.

Στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών είναι το ρώσικο εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την ονομασία «Sputnik V», με τον επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Gamaleya που το έχει αναπτύξει να ανακοινώνει πως το 85% όσων έχουν εμβολιαστεί ως τώρα δεν είχε καμία παρενέργεια.

Σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου, λοιπόν, ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, είπε: «Οι παρενέργειες μπορούν να παρατηρηθούν στο 15% των εμβολιασμένων. Ως εκ τούτου, το 85% δεν έχουν παρουσιάσει παρενέργειες και καμία ταλαιπωρία από αυτό το εμβόλιο».

Το εμβόλιο «Sputnik V» έχει αναπτυχθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya και παρήχθη σε συνδυασμό με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, έγινε το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο κατά της νόσου του κορονοϊού στις 11 Αυγούστου. Το εμβόλιο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης.

Έκτοτε, οι ρωσικές αρχές χορήγησαν κανονιστική έγκριση για ένα δεύτερο εμβόλιο, το EpiVacCorona, το οποίο αναπτύχθηκε από το State Research Center Vector, στο Νοβοσιμπίρσκ. Το δεύτερο αυτό εμβόλιο, όπως αναφέρουν τα ρωσικά media, θα μπορεί να χορηγηθεί και σε ανθρώπους άνω των 65 αλλά και σε όσους έχουν ήδη βεβαρημένη υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ