Κορονοϊός: Με κάρτα εισόδου στα σούπερ μάρκετ – Ποιοι κανόνες ισχύουν

84

Εντείνονται τα προληπτικά μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από σήμερα Δευτέρα εφαρμόζονται αυστηρότεροι κανόνες λειτουργίας τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα καταστήματα υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η προσέλευση των καταναλωτών θα πρέπει να γίνεται με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους. Επίσης, στις εισόδους των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά συσκευή με απολυμαντικό – αντισηπτικό υγρό για ελεύθερη χρήση του από τους καταναλωτές. Ταυτόχρονα, όλοι οι χώροι των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να απολυμαίνονται και να αερίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «θα υπάρχει κάρτα εισόδου αριθμημένη. Έχει γίνει διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού για να γνωρίζουμε πόσοι πελάτες μπορούν να μπουν. Όποιος πελάτης θα μπαίνει μέσα θα παίρνει κάρτα και θα αφήνει μετά την κάρτα. Πίσω από την κάρτα υπάρχουν οδηγίες που έχουμε εκδώσει. Κάθε μισή ώρα θα υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα προσέρχονται οι πελάτες».

Τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές, αλλά αποκλειστικά για την παράδοση κατ’ οίκον ηλεκτρονικών παραγγελιών των καταναλωτών.

Με γάντια στις λαϊκές 

Επιπλέον, οι καταναλωτές σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής θα μπορούν να ψωνίζουν από αυτή την εβδομάδα με γάντια τα οποία θα τους τα προμηθεύουν δωρεάν μαζί με σακούλα οι ίδιοι οι πωλητές μόλις οι πελάτες θα πλησιάζουν τον πάγκο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ