Κορονοϊός στην Ελλάδα: 46 νέα κρούσματα, 464 σύνολο – 16 διασωληνωμένοι

68

Ο λοιμοξιολόγος καθηγητής Τσιόρδας μίλησε σήμερα για 9.300 θανάτους

Νέα κρούσματα του κορονοϊού που φτάνουν τα 46 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας φτάνουν τα 464.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση υπάρχει αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σοβαρότερα από τον κορονοϊό.

Έξι νεκρούς από κορονοϊό μετρά η Ελλάδα όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης 19 Μαρτίου. Πρόκειται για 70χρονο ασθενή από την Καστοριά.

Ο 70χρονος που κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού στο νοσοκομείο της Καστοριάς υπέφερε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το προφίλ των ανθρώπων αυτών που νοσούν βαριά και έχουν πεθάνει είναι άνδρες ηλικίας με μέσο όρο τα 69 έτη.
Ο πρώτος τοκετός στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό στο «Αττικόν»

Την ίδια ώρα, αρνητικό για κορονοϊό το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου στο αγοράκι που γεννήθηκε χθες από γυναίκα θετική στον κορονοϊό στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Πρόκειται για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί για την περάτωση του τοκετού στο «Αττικόν» Νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ