Κορονοϊός: Σχεδόν 800 κρούσματα σε ένα 24ωρο στη Γαλλία – Κλειστά σύνορα ζητά ο Μακρόν

99

Σημειώθηκαν 18 νέοι θάνατοι

Σε 3.661 ανέρχεται ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Γαλλία, καθώς καταγράφηκαν σχεδόν 800 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, προσθέτοντας πως καταγράφηκαν 18 νέοι θάνατοι.

«Σήμερα, έχουμε καταγράψει 3.661 κρούσματα, που είναι σχεδόν 800 περισσότερα από χθες. Μέχρι αυτή τη στιγμή, 79 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 154 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε ο υπουργός.

Ακόμα και κλειστά σύνορα ζητά ο Μακρόν

Ενισχυμένα μέτρα ελέγχου στα σύνορα των χωρών του Χώρου Σένγκεν, ή ακόμη και να κλείσουν τα σύνορα στις ζώνες που πλήττονται πιο σοβαρά από την επιδημία πρότεινε να εφαρμοστούν εντός των επόμενων ημερών ο Μακρόν μιλώντας τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) θα συσκεφθούν εκτάκτως την Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού στους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της έρευνας, όπως ανακοίνωσε απόψε το Ελιζέ.

Αυτή η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τηλεφώνησε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ ασκούν την προεδρία της G7 αυτήν τη χρονιά. Συνομίλησε επίσης και με τους άλλους ηγέτες, οι οποίοι «συμφώνησαν όλοι τους» να συνεδριάσουν την Δευτέρα, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ