Κορονοϊός: Το επικίνδυνο λάθος του ασθενή 118 που μπορεί να «κολλήσει» εκατοντάδες κόσμου

74

Ο κορονοϊός είναι, εδώ και αρκετές μέρες, το νούμερο 1 πρόβλημα της οικουμένης, με τη χώρα μας να βρίσκεται ανάμεσα στις «πληγείσες» και τα κρούσματα να ανεβαίνουν όσο περνάει ο καιρός.

Η κυβέρνηση ορθότατα- αν και με μια μικρή καθυστέρηση- πήρε την απόφαση να κλείσει σιγά-σιγά τα πάντα, βάζοντάς μας σε μια διαδικασία σταδιακής καραντίνας, η οποία θα (πρέπει να) διαρκέσει όσο χρειαστεί προκειμένου να δεχτεί ισχυρό… χτύπημα ο Covid-19.

Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που αρνούνται να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης και δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα που παρουσιάζουν οι καφετέριες και τα μπαρ ή οι παιδικές χαρές, εκεί όπου γίνεται χαμός.

Σε ένα- ενδεχομένως και άθελά του- τέτοιο «λάθος» υπέπεσε και ο ασθενής νούμερο 118 στη χώρα μας. Όπως μαθαίνει το instanews ο συγκεκριμένος άνθρωπος μετέβη σε νοσοκομείο της Αθήνας με συμπτώματα κορωνοϊού. Όταν του έγινε, μάλιστα, το τεστ διαπιστώθηκε πως πράγματι έχει προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό.

Πού είναι το «πρόβλημα» εν προκειμένω;

Όταν ρωτήθηκε από τους νοσοκόμους για το πώς έφτασε στο νοσοκομείο, εκείνος τους ενημέρωσε πως πήγε με το μετρό.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς, λοιπόν, πως οι πιθανότητες να «κόλλησε», εν αγνοία του φυσικά, πάρα πολύ κόσμο που βρισκόταν στον ίδιο συρμό με αυτόν είναι αυξημένες, μιας και το κύριο χαρακτηριστικό του κορωνοϊκού είναι η ευκολία με την οποία μεταδίδεται από τον έναν στον άλλον.

Μακάρι, φυσικά, κάτι τέτοιο να μην ισχύει και να μην αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα εξαιτίας της συγκεκριμένης απερισκεψίας.

instanews.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ