Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τον λαό που πρέπει να ληφθούν τώρα

63

Η τήρηση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό, που στην ουσία είναι μέτρα προστασίας και των ανθρώπων δίπλα μας, χρειάζεται να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Ο σεβασμός στη δημόσια υγεία για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι στοιχειώδες ανθρώπινο καθήκον για όλους μας. Η αδιαφορία για τα μέτρα προφύλαξης μπορεί να αποβεί εγκληματική, να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Οι οδηγίες των ειδικών, ο απόλυτος σεβασμός σε εκείνους που νοσούν, είναι η βάση από την οποία χρειάζεται να διέπεται η καθημερινότητα μας, στο σπίτι και στις απολύτως απαραίτητες (και μόνο) μετακινήσεις.

Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ασφαλούς διαβίωσης χρειάζονται και επιπλέον μέτρα από αυτά που έχουν ληφθεί. Περιγράφουμε βασικά αιτήματα τα οποία πρέπει να γίνουν και αυτά μέτρα προστασίας του λαού μας, πέρα από την αυτονόητη εξασφάλιση – πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ, την εξασφάλιση υλικών και μέτρων προφύλαξης για τους υγειονομικούς:

1. Δωρεάν απαραίτητα είδη προφύλαξης – απολύμανσης από το κράτος

2. Πάγωμα πληρωμών για τις δόσεις δανείων στις τράπεζες

3. Πάγωμα των λογαριασμών στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ

4. Καμία διακοπή ρεύματος – νερού – τηλεφώνου

5. Κανένας πλειστηριασμός

6. Άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση στους νοσούντες

7. Άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όλους εκείνους που δεν εργάζονται για να αναρρώσουν

8. Άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όλους εκείνους που δεν εργάζονται για λόγους πρόληψης εξάπλωσης της νόσου

9. Για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, με κρατική εντολή λόγω του κορωνοϊού, να εξασφαλιστεί μηνιαίο επίδομα που να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης τους

10. Να μη γίνει καμία απόλυση

11.  Καμία αύξηση στις τιμές τροφίμων και των απαραίτητων προϊόντων για τη διαβίωση του λαού. Αυστηρές ποινικές κυρώσεις για εκείνους που προχωρούν σε κινήσεις αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης της έκτακτης ανάγκης

12.  Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή: Πάγωμα καταβολής υποχρεώσεων, φόρων, ΦΠΑ, δόσεων δανείων και λογαριασμών ΔΕΚΟ.

imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ