Κορωνοϊός: Επιτυχημένη δοκιμασία της χλωροκίνης(φάρμακο για την ελονοσία) στη Γαλλία

78
Ίσως η χλωροκίνη είναι η λύση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όσον αφορά την χλωροκίνη  από τον Φεβρουάριο έχουν γίνει δοκιμές τόσο στην Κίνα, όσο και στην Γαλλία, οι οποίες έφεραν θετικά αποτελέσματα και κρίνονται «υποσχόμενες».

Η φαρμακοβιομηχανία Sanofi δήλωσε έτοιμη να προμηθεύσει την γαλλική κυβέρνηση με εκατομμύρια δόσεις του Plaquenil (χλωροκίνη), καθώς όπως προαναφέρθηκε μέχρι στιγμής οι δοκιμές αποδεικνύονται υποσχόμενες και έχουν δημοσιευτεί σε ιατρικά περιοδικά.

Ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής  του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών Μασσαλίας, Didier Raoult, ανακάλυψε πως η ουσία υδρο-ξυχλω-ροκίνη, η οποία πριν από 7 δεκαετίες είχε καταφέρει να αντιμετωπίσει την ελονοσία, βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του κορωνοϊού στους ανθρώπους που νοσούν.

Η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά έγραψε στο twitter: «Ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης θεραπεύτηκαν σε 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού. Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία.»

Maria Denaxa@mdenaxa

❗️Covid-19-Χλωροκίνη:Η φαρμακοβιομηχανία Sanofi δηλώνει έτοιμη να προσφέρει στη γαλλική κυβέρνηση εκατομμύρια δόσεις του Plaquenil (χλωροκίνη) που θα μπορούσε να χορηγηθεί σε περίπου 300.000 ασθενείς με κορωνοιό καθώς οι κλινικές δοκιμές κρίνονται «υποσχόμενες».

Επιπλέον, κάποιοι ερευνητές του Queensland είχαν επισημάνει ότι φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του HIV και της ελονοσίας, θα μπορούσαν να δώσουν την λύση στην επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν χορηγήθηκε μικρή δόση χλωροκίνης 600 milligram ημερησίως επί μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ελπιδοφόρα.

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα, ενώ σε επόμενο στάδιο οι επιστήμονες θέλουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα της πολλά υποσχόμενης θεραπείας, βάσει της οποίας οι ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωροκίνη δεν είναι πια φορείς του ιού, άρχισαν να δημοσιεύονται από χθες.

Ο Γκρεγκορί Ριγκανό, ένας εκ των συντακτών της επιστημονικής δημοσίευσης, τόνισε ότι συνιστώμενη δόση υδροξυχλωροκίνης είναι τα 600mg ημερησίως. Τα αποτελέσματα μάλιστα τράβηξαν το ενδιαφέρον του Ελον Μασκ, ο οποίος έγραψε τα παρακάτω στο Twitter:

Elon Musk

Ορισμένοι Αυστραλοί ερευνητές μάλιστα είναι αρκετά αισιόδοξοι  σχετικά με την χλωροκίνη, αφού βάσει των αποτελεσμάτων τους η χλωροκίνη εξαφάνισε εντελώς τον κορωνοϊό από τον οργανισμό των ασθενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ