Κορωνοϊός: Η ΠΝΠ και ο Ποινικός Κώδικας δεν ισχύουν για την Ιερά Σύνοδο;

114

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (25/2/2020) για τα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» μπορείτε να τη διαβάστε ολόκληρη στο τέλος του κειμένου.

Στην ΠΝΠ (στο «άρθρο πρώτο» – «Μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου» – και συγκεκριμένα στην παράγραφο 6) αναφέρεται:

«Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη»

Στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (νόμος 4619/2019) – Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (πηγή: lawspot.gr) σημειώνεται:

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α΄ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β΄ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή ανακοίνωση της για τον κορωνοϊό (ολόκληρη εδώ) μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

«Η Ιερά Σύνοδος κατά την σημερινή συνεδρίαση Αυτής απεφάσισε και πάλι να απευθυνθεί προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό καί πατρικά να προτρέψει και να επισημάνει τα εξής (…) Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών»

Οι επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, μετά από ενημέρωση που έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σωτήρης Τσιόδρας, τοποθετήθηκαν για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.  «Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) – ολόκληρη εδώ – σε ανακοίνωση της έχει τονίσει ότι

«η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων.  Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

Δεν θα προτείναμε τις ποινές που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Ιερά Σύνοδο, παρόλο που είναι ολοφάνερο πως την παραβιάζει, και θέτει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ανθρώπων.  

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη» δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται.

Δεν θα έπρεπε, τουλάχιστον, το επίσημο κράτος να παρέμβει όταν ένας φορέας – που απευθύνεται και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους (όπως η Εκκλησία της Ελλάδας) – δεν εφαρμόζει τα «κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού», παραπλανώντας τον κόσμο;

Εάν δεν μπορεί να παρέμβει, για να προστατέψει την υγεία του λαού από την παραπλάνηση αυτή – επειδή το κράτος αυτής της χώρας πάντα ήταν δεύτερο σε ιεραρχία όταν «μιλούσε» η εκκλησία – δεν πρέπει να κάνει τουλάχιστον κάποια σύσταση ή έστω να αντιδράσει με μια δήλωση;

Για την υγεία και την ανθρώπινη ζωή μιλάμε! 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ