Κουρελόχαρτο κάνατε τα όνειρα των Κορινθίων για την αξιοποίηση του στρατοπέδου(6ου Συντάγματος)

442
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Τον Ιούλιο του 2019 ο Δήμος Κορινθίων, μάλιστα μετά τις εκλογές, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ταμείο εθνικής άμυνας (ΤΕΘΑ) για την πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος πεζικού, μετά από πολυετή αγώνα που είχαμε δώσει ως δημοτική αρχή.
Επιτύχαμε την υπογραφή μίας ιστορικής συμφωνίας με τον υπουργό εθνικής άμυνας της τότε κυβέρνησης, για να γίνει πράξη το όνειρο των Κορινθίων, για ένα μεγάλο «πάρκο πόλης» με χρήσεις γης κυρίως πολιτισμού, αθλητισμού, χώρους πρασίνου, χώρους διοίκησης, χώρους για εκπαίδευση κυρίως με την φιλοξενία των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν μία σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση από την δημοτική αρχή η οποία έχει τη δυνατότητα, να επιβάλει την θέληση της κοινωνίας της Κορίνθου, για ένα σχεδιασμό που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, διοικητικά αλλά και εκπαιδευτικά τον Δήμο Κορινθίων.
Η δημοτική αρχή του κυρίου Νανόπουλου όμως επέλεξε να πάει κόντρα στα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, να μην ακούει ακόμα και υπεύθυνους επιστημονικούς φορείς, όπως είναι ο σύλλογος των αρχιτεκτόνων Κορινθίας και να προχωράει σε ένα σχεδιασμό που εξυπηρετεί μονοσήμαντα τα συμφέροντα ΤΕΘΑ .
Αντί για ένα μεγάλο πάρκο δημιουργεί «τσόντες πρασίνου» κατανεμημένο σε ζώνες παράλληλα με τη νέα εθνική οδό, αλλά και κατά μήκος οδικών δικτύων μέσα στο χώρο του πρώην στρατοπέδου, λωρίδες πρασίνου επικίνδυνες για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που δεν εξυπηρετούν καμιά φιλοσοφία αναβάθμισης της ποιότητας ζωής , δίνουν όμως μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στα οικόπεδα που δημιουργεί για πώληση από το ΤΕΘΑ, επειδή μόνο αυτά θα αξιοποιούν το κοινόχρηστο πράσινο, για να έχουν δηλαδή μεγαλύτερη αξία. Αυτό είναι το ζητούμενο;
Καμία πρόνοια για κυκλοφοριακή σύνδεση της περιοχής του πολεοδομείται, με τα οδικά δίκτυα της ευρύτερης περιοχής.
Καταστρέφουν για να κάνουν οικόπεδα ακόμα και το ιστορικό ποδοσφαιρικό γήπεδο που την δεκαετία του 1960 αγωνίστηκε στην Α¨ εθνική η ιστορική ομάδα της Κορίνθου. Καταστρέφουν ακόμη και ένα υπαίθριο ΙΕΡΟ ΝΑΟ που λειτούργησε επί δεκαετίες και ένα τεράστιο βοτσαλωτό περιβάλλοντα χώρο ιδιαίτερης ομορφιάς. Γιατί; Και ο ιερός ναός στο βωμό του κέρδους κ. Νανόπουλε ;
Σήμερα στην επιτροπή ποιότητας ζωής η αδιαλλαξία που έδειξε ο κ. Νανόπουλος , η άκαμπτη στάση του προκάλεσε σε όλους που παρευρεθήκαμε ερωτηματικά. Όταν επιστήμονες μηχανικοί με επιχειρήματα καταθέτουν ολοκληρωμένη άποψη με ένα σχεδιασμό, που προέκυψε κατόπιν μελέτης της τοπικής επιστημονικής κοινότητας των αρχιτεκτόνων και δεν λαμβάνεται υπόψη η πρόταση τους θα πρέπει να ανησυχούμε. Δεν κατανοούμε μάλιστα αυτή την αντιμετώπιση, όταν πρόσφατα έχει υπογράφει ο κ. Νανοπουλος με το σύλλογο αρχιτεκτόνων μνημόνιο συνεργασίας, για την χωρίς κόστος επιστημονική στήριξη του Δήμου Κορινθίων.
Η σημερινή δημοτική αρχή για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν έχει όραμα. Την ενδιαφέρουν οι δηλώσεις εντυπωσιασμού . Δεν μπορεί να διαπραγματευθεί τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Χάνει τις ευκαιρίες που της δίνονται για να μεγαλουργήσει, κάνοντας σκόνη τα όνειρα και τις προσδοκίες των Κορινθίων.
Είναι μια επικίνδυνη δημοτική αρχή και θα πρέπει να γίνει παρελθόν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και παράδειγμα προς αποφυγή για το μέλλον.
Χαρακτηρίσατε στο παρελθόν το μνημόνιο συνεργασίας που σήμερα εσείς υλοποιείται με το ΤΕΘΑ «κουρελόχαρτο». Κουρελόχαρτο κάνατε τα όνειρα και τις προσδοκίες των Κορινθίων για την αξιοποίηση του χώρου του στρατοπέδου.
Για τις παρανομίες που έχουν προηγηθεί με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού θα τα πούμε άλλη φορά . Βάζουν τον Δήμο σε νέες αρνητικές περιπέτειες.