Κούρεψαν γουλί ηλικιωμένους χωρίς τη θέλησή τους στο γηροκομείο της …

67

 

Καταγγελία για απάνθρωπη μεταχείριση ηλικιωμένων σε γηροκομείο στη Λεμεσό, διερευνά η Επίτροπος Διοικήσεως.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», στην καταγγελία, η οποία έγινε από πολίτη, αναφέρεται ότι η διεύθυνση του ιδρύματος αποφάσισε και κούρεψε γουλί τους ενοίκους χωρίς τη συγκατάθεσή τους με πρόφαση τις ψείρες.

Το κούρεμα μάλιστα δεν έγινε από επαγγελματία αλλά από υπαλλήλους του ιδρύματος με αποτέλεσμα να αφήσουν τους ηλικιωμένους με ακανόνιστα μαλλιά.

Την ίδια ώρα στην καταγγελία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, πως στο εν λόγω γηροκομείο ξυπνούν τους τροφίμους στις 03:00 τα ξημερώματα για να κάνουν μπάνιο.

Υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας παραδέχθηκε το περιστατικό με το κούρεμα, λέγοντας ωστόσο ότι έγινε χωρίς τη συγκατάθεση των οικείων των τροφίμων λόγο έλλειψης χρόνου, αφού οι ψείρες εξαπλώνονται πολύ γρήγορα.

Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου 3ης Ηλικίας Κύπρου κ. Αντωνίου, σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα “Πολίτης” αναφορικά με το περιστατικό, έκανε λόγο για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση η οποία παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα.

Σημείωσε δε ότι τέτοια φαινόμενα έρχονται στην αντίληψή τους πολύ συχνά, ενώ η αντιμετώπιση από τις Υπηρεσίες Ευημερίας αλλά και την Αστυνομία δεν είναι πάντα αποτελεσματική.

Παράλληλα ανέφερε ότι κατά του συγκεκριμένου γηροκομείου εκκρεμεί και άλλη καταγγελία που αφορά μεταξύ άλλων και ξυλοδαρμό ηλικιωμένης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ