Κρέας “χοντρό” με μελιτζάνες … απλά υπέροχο!

242

Ο συνδυασμός λαχανικών με κρέας δίνει πάντα επιτυχημένα
φαγητά

. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με την ποικιλία που έχουμε στα λαχανικά
απολαμβάνουμε  όλες τις λεγόμενες εντράδες ( η γενική ονομασία αυτών των φαγητών από
το βενετικό endrada που
σημαίνει είσοδος. Παράξενο;)

Με τις μελιτζάνες που το μαγείρεψα σήμερα, μπορούμε
να μαγειρέψουμε μοσχάρι όπως έκανα εγώ, βοδινό, κατσίκα (αίγα όπως τη λέμε, και
γίνεται υπέροχο) ,  ζυγούρι (χρονιάρικο αρνί)  ακόμη και
κοτόπουλο. Προσωπικά δεν συνηθίζω το χοιρινό κατσαρόλας το καλοκαίρι αλλά πολλοί
τις συνδυάζουν και με χοιρινό. Χρησιμοποιούμε μερίδα για κατσαρόλα όπως σπάλα ή
ελιά από μοσχάρι ή βοδινό και χεράκι από αιγοπρόβειο. Τα λαχανικά νοστιμίζουν
όταν μαγειρευτούν με το κρέας , και το κρέας «χάνει» αρκετή από τη λιπαρότητά
του , τουλάχιστον γευστικά.

Η αυθεντική εκδοχή της συνταγής, απαιτεί τηγάνισμα της
μελιτζάνας και μετά προσθήκη στην κατσαρόλα και είναι ομολογουμένως αξεπέραστη.
Στο πλαίσιο της πιο ελαφριάς κουζίνας που έχουμε οι περισσότεροι καθιερώσει,
πολύ καλό αποτέλεσμα είναι και το ρόδισμα στο γκριλ.

 

Οι μελιτζάνες που χρησιμοποίησα ήταν πεσκέσι – πρώτο κόψιμο
από φιλικό κήπο, γι αυτό και  είναι δυο
λογιών.  Ιδανικές είναι οι μακρόστενες
τσακώνικες αλλά μπορώ να πω πως όλες οι ποικιλίες ταιριάζουν με το κρέας. Δεν
ξέρω, μπορεί να είναι και η ιδέα μου γιατί αυτό το φαγητό είναι από τα πιο
αγαπημένα μου.

Δείτε την συνέχεια της συνταγής στο webkorinthos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ