Κρατική διαφήμιση 400.000 ευρώ στην κρατική ΕΡΤ: Γκάφα της κυβέρνησης ή μήπως κάτι άλλο;

101

Όλο και περισσότερα «μαργαριτάρια» ανακαλύπτει κανείς από την προσεκτική ανάγνωση της σκανδαλώδους λίστας με την κρατική διαφήμιση σε ΜΜΕ. Ειδικότερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Έδωσε κρατική διαφήμιση σε κρατικά ΜΜΕ, τα οποία ούτως ή άλλως θα μπορούσα να παίξουν δωρεάν την καμπάνια, καθώς επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα από τη λίστα Πέτσα προκύπτει πως τα κανάλια ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3 επιδοτήθηκαν με 334.716,92 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, ενώ περί τα 49.600 ευρώ δόθηκαν στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης ert.gr. Επιπλέον περί τα 18.600 ευρώ πήρε το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Με λίγα λόγια κρατικά ΜΜΕ επιδοτήθηκαν με κρατική διαφήμιση, κάτι που ωστόσο έχει προκαλέσει πολλούς ψιθύρους στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καθώς επίσης και στην διαφημιστική αγορά. Πηγές από το χώρο της διαφήμισης συνδέουν τα χρήματα αυτά με το «μαγείρεμα» της λίστας Πέτσα. Δηλαδή, προκειμένου να αποφύγουν ή και να περιορίσουν τις δεύτερες τιμολογήσεις φέρονται να φόρτωσαν τα πλεονάζοντα χρήματα σε κρατικά ΜΜΕ και με τον τρόπο αυτό να έριξαν εκεί χρήματα τα οποία αρχικώς είχαν πάει σε φίλα προσκείμενους εκδότες.

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ