Κρουαζιερόπλοιο στην Κόρινθο… Άλλη μια οφθαλμαπάτη…?

159

Η τρομακτική πτώση στην αγορά κρουαζιέρας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, έχει οδηγήσει τις περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν να πωλούν τα σκάφη τους ή να προσπαθούν να βρουν ένα φθηνό αγκυροβόλιο μέχρις ότου αρχίσει ξανά να είναι επικερδής η κρουαζιέρα.

Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές ανήκει και η εταιρεία SEAJETS, που αγόρασε από την εταιρεία HOLLAND AMERICA LINE δύο κρουαζιερόπλοια, το MAASDAM (νυν AEGEAN MYTH) και το
VEENDAM που έχει μετονομαστεί σε AEGEAN MAJESTY.

Το τελευταίο αυτό σκάφος, το Aegean Μajesty, αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κορίνθου.

Το άλλο σκάφος, το Αegean myth, έχει αγκυροβολήσει με την ίδια διαδικασία στο νέο λιμάνι του Αιγίου.
Οι παραπάνω ελλιμενισμοι αποτελούν την αρχή μίας νέας προσπάθειας στο χώρο της κρουαζιέρας για την SEAJETS. Το κατά πόσο αυτή η προσπάθεια θα πάρει “σάρκα και οστά” απευθείας από την SEAJETS ή μέσω ναύλωσης ή ακόμα και πώλησης, θα το δούμε στο προσεχές μέλλον.

Το ερώτημα όμως  για το δημοτικό λιμενικό ταμείο της Κορίνθου είναι άλλο:

Το δημοτικό λιμενικό ταμείο του Αιγίου αναφέρει ως έσοδα από τον ελλιμενισμό περίπου 20.000 ευρώ μηνιαία. Αντίθετα ο δήμαρχος της Κορίνθου ο οποίος είναι και πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού ταμείου της πόλης δήλωσε ότι τα συνολικά έσοδα για το ένα έτος που θα παραμείνει ελλιμενισμένο το Aegean majesty θα φτάσουν τις 100.000 ευρώ ετήσια., δηλαδή μηνιαία το έσοδο του Λιμενικού ταμείου της Κορίνθου θα είναι 8.340€…για δύο πλοια.

 

Με άλλα λόγια, το δημοτικό λιμενικό ταμείο της Κορίνθου κάνει μία έκπτωση στην κραταιά εφοπλιστική εταιρεία που ξεπερνά το 50% , αλλά παρόλα αυτά Δημοτική αρχή της Κορίνθου θριαμβολογεί.  

Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις ερεύνησαν το θέμα; έχουν άποψη πάνω σε αυτό το ζήτημα που εκ των πραγμάτων μπορεί να αποφέρει επιπλέον έσοδα στο λιμενικό ταμείο τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την βελτίωση της εν γένει κακής εικόνας του Λιμένα της Κορίνθου και των άλλων λιμενικών εγκαταστάσεων της;

 πηγή- eidisoules.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ