Κυβέρνηση – σύσκεψη για κορωνοϊό: Εμείς κυβερνάμε, αλλά για τα “απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης” φταίτε εσείς!

66

Εναποθέτοντας την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων «στον επικίνδυνο εφησυχασμό» και στα «απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης», δηλαδή στον ίδιο το λαό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ορισμένα υποτυπώδη μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τα οποία αφορούν τις αφίξεις επισκεπτών από τις βαλκανικές χώρες.

Μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη, ανακοινώθηκε πως όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιούλη, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Για τις αεροπορικές μεταφορές αποφασίστηκε πως ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF) περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Φυσικά, ούτε λόγος δεν γίνεται από την κυβέρνηση για πιο ουσιαστικά μέτρα για τους επισκέπτες που έρχονται αεροπορικώς, μη τυχόν και κινδυνεύσει ο στόχος της «επανεκκίνησης του τουρισμού».

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως θα ενισχυθεί ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία πάντως είναι αρκετά «ευέλικτα» και προσαρμοσμένα στις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, αφήνοντας επί της ουσίας έκθετους τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Επιχειρώντας να φέρει στα μέτρα του την πραγματικότητα, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας φρόντισε να πετάξει το «μπαλάκι» από την κυβέρνηση. «Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα κορωνοϊού χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Διότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης», δήλωσε.

Πηγή: 902

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ