Κυνηκή δήλωση«Δεν μπορούμε να βγάλουμε λεφτά από ένα αεροπλάνο φορτωμένο μόνο κατά 66%»

63

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε λεφτά από ένα αεροπλάνο φορτωμένο μόνο κατά 66%». Αυτό δήλωσε κυνικά ο  Michael O’Leary, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Ryanair.

Ο ίδιος απείλησε ότι τα αεροσκάφη της Ryanair δεν θα επιστρέψουν στους ουρανούς εάν η αεροπορική εταιρεία αναγκαστεί να αφήσει κενά τα ενδιαμεσα καθίσματα. Μάλιστα χαρακτήρισε «ηλίθιους» τους κανόνες κοινωνικής απoστασιοποίησης κατά την πτήση!

Το αφεντικό του αερομεταφορέα που ευδοκίμησε με τις πτήσεις του ρίχνοντας το κόστος των εισιτηρίων μέσω των πολύ περιορισμένων υπηρεσιών και ανέσεων κατά τη διάρκεια των πτήσεων, ισχυρίστηκε ότι το μπλοκάρισμα του χώρου μεταξύ των καθισμάτων είναι «ανοησία» και ότι δεν θα έχει κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα.

Επανερχόμενος χθες Τετάρτη, με νέα δήλωσή του, σημείωσε ότι εάν οι κυβερνήσεις επιμείνουν στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός των αεροσκαφών, τότε το επιχειρηματικό μοντέλο της Ryanair θα διαταραχθεί και ο αερομεταφορέας δεν θα πετάξει.

Ο O’Leary είπε ότι η Ryanair έχει ήδη διαμηνύσει στην ιρλανδική κυβέρνηση ότι εάν επιβάλει αυτό τον περιορισμό, τότε «είτε η κυβέρνηση θα πληρώσει για τη μεσαία κενή θέση, είτε δεν θα πετάξουμε».

Μετάφραση όλων τα παραπάνω: Το θέμα είναι το υπερκέρδος τους κι ας διακινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Τόσο απλά, τόσο κυνικά, τόσο καπιταλιστικά. 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ