Κωνσταντίνου και Ελένης: Σε ποια είχε προταθεί ο ρόλος της πρωταγωνίστριας πριν την Ελένη Ράντου;

80
«Αν καμία από αυτές τις τρεις δεν δεχόταν, το σίριαλ δεν θα γυριζόταν ποτέ.»

«Την προηγούμενη χρονιά από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» είχα κάνει στο Mega τον Κακό Βεζύρη και δεν είχε επιτυχία. Όταν σκέφτηκα το Κωνσταντίνου και Ελένης πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Μίνωα Κυριακού και του είπα πως θέλω να το γυρίσω στον ΑΝΤ1. Αυτή η ιδέα της συνύπαρξης δυο διαφορετικών κόσμων πίστευα – και σωστά, όπως αποδείχτηκε στο χρόνο – ότι μου ταίριαζε πολύ. Αυτ΄του αποστειρωμένου και αγαπητού επιστήμονα που έρχεται σε σύγκρουση με μια χυμώδη λαϊκή κοπέλα», λέει ο Χάρης Ρώμας στο αφιέρωμα του DownTown για τη θρυλική σειρά.

«Του είπα την ιδέα, που είχα σε συνεργασία πάντα με την Άννα Χατζησοφιά και εκεί άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τη συμπρωταγωνίστρια. Μου είπε ο Μίνως «πάμε, αλλά πρέπει να υπάρχει μια δυνατή συμπρωταγωνίστρια». Προτείναμε με την Άννα Χατζησοφιά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και την Ελένη Ράντου, που ήταν στα ύψη τότε. Μου είπε: «Συμφωνώ και για τις δύο. Ξεκίνα με την πρώτη, πάμε στη δεύτερη και βλέπουμε αν υπάρχει τρίτη». Για τρίτο όνομα μπήκε στο τραπέζι το όνομα της Ναταλίας Δραγούμη. Ο Μίνως ήταν σαφής: αν καμία από αυτές τις τρεις δεν δεχόταν, το σίριαλ δεν θα γυριζόταν ποτέ.

Τι έγινε με τη Δήμητρα; Τα γνωστά. Εκείνη την περίοδο ήταν σε μια αναζήτηση. Μου έλεγε τη μία «άσ’ το για αργότερα, θέλω να γράψω κάτι δικό μου και δεν μου βγαίνει». Την άλλη είχε απορροφηθεί σε μια σχέση… Γενικά, συνεχώς έπαιρνε παράταση η συνεργασία μας. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω στην Ελένη, γιατί με τη Δήμητρα χάναμε χρόνο και εμείς δεν θα προλαβαίναμε τη σεζόν.

Και η Ελένη επίσης δεν είναι εύκολος άνθρωπος. Αυτή, όπως και η Δήμητρα, είναι δύο εμβληματικές ηθοποιοί της ελληνικής κωμωδίας και αυθύπαρκτες περιπτώσεις. Δηλαδή είναι και δημιουργοί. Η Ελένη ψάχνει ενδελεχώς και την τελευταία λεπτομέρεια και μέχρι τότε δεν γνωριζόμασταν. Οπότε είχε πολλές επιφυλάξεις και κάναμε πολλά ραντεβού μέχρι να πειστεί ότι αξίζει τον κόπο να το κάνει. Να σου πω την αλήθεια, την ευγνωμονώ που το κατάλαβε ότι κάτι δυνατό θα μπορούσε να γίνει μεταξύ μας», λέει ο σεναριογράφος και ηθοποιός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ