Κόρινθος: Κάτοικος, Δήμαρχος και Αστυνομία έσωσαν γυναίκα που περιπλανιόταν στους δρόμους…

1358

Η ευαισθησία και το φιλότιμο δεν έχει χαθεί από την πόλη της Κορίνθου και αυτό αποδεικνύεται από το ανθρώπινο ενδιαφέρον που έδειξαν σήμερα το απόγευμα, ένας κάτοικος της περιοχής, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, ένας υπάλληλος του Δήμου και η Αστυνομία σε ότι αφορά την περιπέτεια μιας συμπολίτισσας μας.

Μία γυναίκα περίπου 70 ετών που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας βρέθηκε μεσημβρινές ώρες, σε γειτονιά στα Γιαννιώτικα Κορίνθου. Ο Κώστας Σταματίου μίλησε αποκλειστικά στο Dmnews.gr και όπως είπε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, άκουσε μία γυναίκα να φωνάζει επίμονα ένα γυναικείο όνομα. Βγήκε στην αυλή και είδε έξω από την πόρτα του, την γυναίκα. Πλησίασε και την ρώτησε ποια ψάχνει και του απάντησε ότι ψάχνει την ξαδέρφη της. Της είπε ότι δεν υπάρχει αυτό το όνομα στην γειτονιά αλλά εκείνη επέμεινε.

Τότε, ο κ. Σταματίου κατάλαβε ότι η γυναίκα είχε χαθεί εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας και άρχισε να της κάνει για αρκετή ώρα ερωτήσεις ώστε να μπορέσει να μάθει ένα στοιχείο και να ειδοποιήσει την οικογένεια της. Τελικά ανέφερε ένα επίθετο, το οποίο έχει ένας υπάλληλος του Δήμου. Αφού της είπε να περάσει μέσα και της έδωσε λίγο νερό, επικοινώνησε με τον υπάλληλο που τον γνώριζε αλλά δεν τον βρήκε.

Κάλεσε την Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο πολύ γρήγορα, όπως επίσης και τον Δήμαρχο όπου του ανέφερε το περιστατικό και ζήτησε την βοήθειά του. Ο Δήμαρχος βρήκε τον υπάλληλο και τον ρώτησε εάν έχει χαθεί κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Οι Αστυνομικοί μαζί με τον κ. Σταματίου πήγαν σε μια διεύθυνση που τους είπε η γυναίκα, ότι έμεναν συγγενείς προσπαθώντας με ανθρωπιά να βρούνε μία άκρη. Εκεί πήγε και ο υπάλληλος για να δει αν το πρόσωπο που είχε χαθεί ήταν συγγενικό του. Όντως την αναγνώρισε, καθώς ήταν μία θεία του.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, ο γιός της γυναίκας είχε πάει στο ΑΤ Κορίνθου και είχε δηλώσει την εξαφάνιση της μητέρας του. Όπως είπε το πρωί είχαν φύγει από το χωριό που μένουν και ήρθαν στην πόλη για δουλειές. Κάποια στιγμή, η μητέρα του χάθηκε και από τότε ξεκίνησαν να ψάχνουν ώστε να την εντοπίσουν.

Τελικά, ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς και η γυναίκα γύρισε στην οικογένειά της σώα και αβλαβής.

πηγή-dmnews.gr