Κόρινθος “Ο Δήμος θα φιλοξενήσει, θα περιθάλψει και θα σιτίσει, τα αδέσποτα ζώα”

84

Ο Δήμος Κορινθίων καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που αποσκοπούν στην θανάτωση των αδέσποτων ζώων. Χθες Πέμπτη δυστυχώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο  στην περιοχή όπισθεν του Στρατοπέδου.

Καμία τέτοια ενέργεια δεν συνάδει με τον τρόπο που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τα ζώα, ειδικά εκείνα που έχουν βρεθεί στο δρόμο από διάφορες αιτίες και λόγους.

Η νέα δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα, όρισε αρμόδιο αντιδήμαρχο φροντίδας ζώων και σήμερα, έχοντας καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα στην μείωση εγκατάλειψης ζώων από άλλες περιοχές στο δήμο μας αλλά και στην φροντίδα των ζώων που βρίσκονται στα όρια του αδέσποτα,  βρίσκεται ένα βήμα πριν από την δημιουργία Ξενώνα ζώων, ενός χώρου που ανθρώπινα και νόμιμα θα φιλοξενεί, θα περιθάλπει και θα φροντίζει.

«Η δημοτική αρχή καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν αρμόζουν σε μία σύγχρονη κοινωνία. Λίγος χρόνος απομένει, ωστόσο, για να δείτε μια σοβαρή αλλαγή στο ζήτημα των αδέσποτων” δήλωσε με αφορμή το νέο περιστατικό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Καρασάββας  ενώ χθες το απόγευμα, σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος ερωτηθείς για το θέμα των αδεσπότων έκανε λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 350 χιλιάδων ευρώ το οποίο έχει προϋπολογιστεί στο 2021 για την δημιουργία Ξενώνα, σε χώρο που έχει ήδη βρεθεί και σε συνεννόηση πάντα με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Ο Δήμαρχος μίλησε για σειρά συναντήσεων και με φιλοζωικές της Αθήνας αλλά και με κτηνιάτρους της πρωτεύουσας οι οποίοι θα συνδράμουν το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

Ο Δήμος θα φιλοξενήσει, θα περιθάλψει, θα σιτίσει, θα σημάνει τα αδέσποτα ζώα. Θα πράξει όσα οφείλει ως φορέας  που εκπροσωπεί το νόμο αλλά και τον πολιτισμό μας. 

Επίσης,  επειδή παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη συνοδευόμενα ζώα να ρυπαίνουν το γκαζόν όπου παίζουν μικρά παιδιά, καλούνται οι ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν τα προβλεπόμενα γάντια και σακουλάκια για την περισυλλογή των περιττωμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ