Κόρινθος- συνελήφθησαν για παράνομη υποβρύχια αλιευτική δραστηριότητα αχινών-φωτο

126

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από την Υπηρεσία μας με στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και, μεταξύ άλλων, και της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, την 20-08-2021, πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Γραφείου Ασφάλειας Υπηρεσίας μας, έλεγχος δύο (02) αλλοδαπών υπηκόων σχετικά με την νόμιμη διαμονή στην χώρα καθώς επίσης έλεγχος ερασιτεχνικής αλιευτικής δραστηριότητας.

Κατόπιν τούτου, διαπιστώθηκε ότι:

Α). Ένας εκ των δύο αλλοδαπών δεν έφερε τα προβλεπόμενα νομιμοποιητικά έγγραφα για την νόμιμη διαμονή του στην χώρα.

Β) Αμφότεροι αλλοδαποί είχαν προβεί στην διάπραξη συνολικά έξι (06) παραβάσεων (τρείς έκαστος) της αλιευτικής νομοθεσίας.

 

Με την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας:

Α) Ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου γα περαιτέρω έλεγχο σχετικά με την νόμιμη διαμονή του στην χώρα.

Β) Βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες παραβάσεις προκειμένου να επιβληθούν κατά αμφοτέρων των διενεργούντων την παράνομη υποβρύχια αλιευτική δραστηριότητα οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις για παραβίαση των διατάξεων του Π.Δ 65/2014 (ΦΕΚ Α΄108) και Π.Δ 373/85 (ΦΕΚ Α΄1310).

Γ) Κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσια ενενήντα (390) άτομα αχινών (Paracentrotus lividus).

Προς πληρέστερη ενημέρωση γνωρίζεται ότι κάθε ερασιτέχνης αλιέας νομιμοποιείται να αλιεύει μέχρι είκοσι (20)  άτομα αχινών (Paracentrotus lividus) ανά ημέρα και τριάντα (30) άτομα αχινών ανά ημέρα συνολικά ανά ερασιτεχνικό σκάφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ