Κύμα ζεστής με 38αρια και ισχυρά μελτέμια το Σαββατοκύριακο

1239
Καλοκαιρία θα επικρατεί για αρκετό διάστημα στη χώρα μέσα στην «καρδιά» του Ιουλίου, το μελτέμι θα επιμένει αρκετά ισχυρό με τις ριπές να φτάνουν στο κεντρικό Αιγαίο και τα 9 με 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά, φτάνοντας την Κυριακή και τους 37 με 38 βαθμούς τοπικά.

Αν και από την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη θα έχουμε μια μικρή πτώση, από την Τετάρτη και μέχρι τις 25 περίπου του μήνα ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την ανηφόρα και μένει να δούμε τα επόμενα 24ωρα το πόσο θα μας επηρεάσει τελικά ο καύσωνας που ταλαιπωρεί την Ευρώπη κι αν θα έρθει και σ’ εμάς ή απλώς θα συνεχίσουμε με το πολυήμερο «κύμα» ζέστης.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος καιρός, από τις προμεσημβρινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες έως έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.