Λαμόγια και προδότες – Άδωνης & Πολάκης

111

Ο Μπουμπούκος, αφού αθωώθηκε από τη Βουλή για τη μόνη υπόθεση που δεν είχε παραγραφεί και μάλιστα με 299 στους 300 κηφήνες, κατηγορεί τώρα τον Πολάκη για εσχάτη προδοσία! 

Που είναι η προδοσία; Μόνο αυτός ξέρει. Ίσως γιατί ο Πολάκης τον κατηγορεί για το μέγα σκάνδαλο της Novartis. Έτσι ρε κάνουν οι συνάδελφοι; Έτσι κάνουν, οι πολιτικοί, αν πλησιάζουν εκλογές. Τρώγονται σαν λυσσασμένοι λύκοι, μετά όμως τα βρίσκουν, τα συμψηφίζουν, και ρίχνονται στο κοπάδι με τα αιγοπρόβατα, που τους ψήφισαν.

Να πούμε λίγα πράγματα για το πως λειτουργεί η κομπίνα στην Ελλάδα. Όπως ξέρουμε, κλέβουν όλοι. Όσοι κυβέρνησαν, κυβερνούν και θα κυβερνήσουν. Γεμάτη μέλι η κουτάλα και το γλύφουν, για να μην τρέχει στο πάτωμα.
Τώρα, αν εμείς είμαστε νηστικοί, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Επειδή λοιπόν θα γίνονταν το αδιαχώρητο στις φυλακές, αν όσοι πολιτικοί έκλεβαν τιμωρούνταν, έκαναν το νόμο περί να φτύνεις τους υπουργούς. Ή κάπως έτσι. Γιατί τι ευθύνη έχουν οι ανεύθυνοι; Το ότι οι πολιτικοί είναι ένοχοι σαν αμαρτία αμφισβητείται μόνο από ψεύτες ή ηλίθιους. Άλλο όμως το έγκλημα κι άλλο η τιμωρία. Στην Ελλάδα δεν πάνε μαζί κύριε Ντοστογιέφσκι μου. Αν ήσουν Έλληνας, θα έγραφες “Εγκλήματα χωρίς τιμωρία”. 

Τώρα, για τα περί προδοσίας, ισχύουν, με δυο όμως παρατηρήσεις. Η πρώτη είναι πως εσχάτη προδοσία κάνει όποιος “επιχειρεί με τη βία να καταλύσει, να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία” καθώς και τους θεσμούς του.
Είναι ο Άδωνις θεσμός; Ταυτίζει τον εαυτό του με το πολίτευμα; Κύριες και κύριοι ψυχίατροι έχετε πολλή δουλειά. 

Η δεύτερη παρατήρηση είναι πως, αν ο Πολάκης είναι προδότης, τότε τι είναι ο Άδωνις;Αφήνω το ότι έφυγε από το κόμμα του, το ΛΑΟΣ και πήγε στη ΝΔ. Γίνονται μεταγραφές και στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική.
Τα Μνημόνια όμως, που ψήφισε κι αυτός και οι υπόλοιποι, τι ήταν; Στην ουσία ήταν κατάργηση της χώρας, ξεπούλημα των πάντων, μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία και φυσικά αλλοίωση και ουσιαστική κατάλυση της δημοκρατίας. Εμείς δεν θέλαμε Μνημόνια, αλλά αυτοί μας αψήφησαν και τα ψήφισαν. 

Τα προεκλογικά κόλπα δεν πείθουν. Είναι αλήθεια πως οι φασίστες δεν έχουν μπέσα. Μόλις βρουν ευκαιρία θα τους χτυπήσουν όλους, ακόμα και τους αστούς και τους ρεφορμιστές, οι οποίοι τους φυλάνε, τους πλένουν και τους φροντίζουν σαν κόρη οφθαλμού. Όμως εδώ πρόκειται καθαρά για αλυχτίσματα.
Ο Άδωνις, όπως κάθε θρασύδειλος, τρέμει την ιδέα να λογοδοτήσει, για τα όσα έκανε. Βεβαίως όμως ξέρει πως θα τη γλυτώσει, αλλιώς θα την κοπάναγε ήδη για εξωτερικό. 

Μόνο αν ο κόσμος απαιτήσει τιμωρία και ριζική αλλαγή ενός σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος, θα δούμε να τιμωρούνται οι πλέον ένοχοι, οι μεγαλύτεροι δωσίλογοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ