Λασποβροχές και θολούρα την Πέμπτη – Ποια περιοχή θα έχει χιόνια από Παρασκευή

1079

Οι λασποβροχές και αφρικανική σκόνη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο, Πέμπτη. Στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι την Πέμπτη αναμένεται συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους έντονη θολούρα στην ατμόσφαιρα και έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Τοπικές λασποβροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά, τα δυτικά και τα βόρεια ενώ τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.

Προσοχή συνέστησε ο γνωστός προγνώστης καιρού, στους κατά τόπους πολύ ενισχυμένους νοτιάδες, οι ριπές των οποίων στο Ιόνιο δεν αποκλείεται να αγγίξουν τα 8-9 και τοπικά μέχρι και τα 10 Μποφόρ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι πολύ άστατος κυρίως στα δυτικά, βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες και μέχρι και χιονοπτώσεις από το απόγευμα πάνω από τα 1.600 μέτρα υψόμετρο της Ηπείρου.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο με την Ήπειρο να δέχεται χιόνια μέχρι και στα 1.000 μ. υψόμετρο ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση τα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος.