“Λαϊκή Συσπείρωση” Γιάννη Κελλάρη-«Δεν συμμετέχουμε σε κανένα αντί-Νίκα ή αντί-Τατούλη μέτωπο»!

1182

Καταρχήν ξεκαθαρίζουμε ότι μετά την πρόσφατη απόφαση το ΣτΕ (2/12/2022), που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις των νόμων 4623/19 και 4625/19 που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ, σχετικά με την μεταφορά αρμοδιοτήτων των συλλογικών οργάνων στην οικονομική και άλλες επιτροπές, διαφωνούμε να έρχεται για συζήτηση στο Πε.Συ. η έγκριση του προϋπολογισμού με εισήγηση εγκεκριμένη από την Οικονομική Επιτροπή, της οποίας η σύνθεση έχει ουσιαστικά κριθεί ως παράνομη.

Την ίδια θέση θα παίρνουμε σχετικά με οποιοδήποτε αντίστοιχο σημαντικό θέμα και ζητάμε να έρχεται για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι στην Οικονομική Επιτροπή.

Από εκεί και πέρα θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποια ζητήματα για την αντιπαράθεση που έχει αναπτυχθεί εδώ μέσα σχετικά με το θέμα.

Όπως έχουμε τονίσει από την αρχή της θητείας αυτού του οργάνου, δεν πρόκειται να μπούμε  σε κανένα αντί- Νίκα όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν μπήκαμε σε κανένα αντί-Τατούλη μέτωπο. Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα κάλπικα και ψευδεπίγραφα μέτωπα αποπροσανατολίζουν από το κύριο, δηλαδή να γίνεται η αντιπαράθεση πάνω στις πραγματικές  αιτίες για τα λαϊκά προβλήματα και να καταγράφονται οι πολιτικές θέσεις των παρατάξεων πάνω σε αυτά, ώστε να αποκαλύπτονται και οι ουσιαστικές διαφορές τους.

Και με αυτή την έννοια καλούμε καλοπροαίρετα όσους συμμετέχουν σε τέτοια μέτωπα να το σκεφτούν καλύτερα. Ας  σκεφτούν καλύτερα το ποιος ωφελείται και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, σε μια υποτιθέμενη αντιπολίτευση απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή Νίκα, με επικεφαλής τον πρώην Περιφερειάρχη  κ. Τατούλη και θιασάρχη τον κ. Πετράκο και τους διάφορους υποτιθέμενους «αριστερούς», «αριστερούληδες» συνοδοιπόρους του!

Να σκεφτούν ότι οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, όχι μόνο αθωώνουν τους προηγούμενους, αλλά βολεύει πρώτα και κύρια την Ν.Δ. τους Νίκα και Τατούλη. Να φαίνεται ότι τάχατες υπάρχει αντιπολίτευση ενώ η διαπάλη τους είναι το ποιος θα βρίσκεται στο τιμόνι της διαχείρισης αυτής της άθλιας αντιλαϊκής πολιτικής, για την οποία επί της ουσίας συμφωνούν.

Εμείς δεν θα πάψουμε να αναδεικνύουμε  την ουσία, ότι οι αποφάσεις από τις πλασματικές πλειοψηφίες της Οικονομικής και των άλλων Επιτροπών, ενισχύουν περαιτέρω την αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των Δήμων και Περιφερειών και λειτουργούν στο πλαίσιο των πολιτικών ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων,  της ανταποδοτικότητας και των προτεραιοτήτων των τεχνικών προγραμμάτων με τη λογική της επιλεξιμότητας, η οποία αποκλείει τα αναγκαία έργα (αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμικά, αντιπυρικά κλπ) και τις υποδομές προς όφελος του λαού.

Ότι αυτές οι αντιδραστικές ρυθμίσεις προστέθηκαν στο νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που προσέδωσαν στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση τον χαρακτήρα του «τοπικού κράτους», συνέχεια του κεντρικού, που εξειδικεύει και υλοποιεί τις αντιλαϊκές πολιτικές για την υλοποίηση των αστικών σχεδιασμών,  (Κλεισθένης, Καλλικράτης, Καποδίστριας, μνημονιακούς νόμους, κ.α.)

Ότι αυτές τις πολιτικές ασκούν σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων και Περιφερειών, που συγκροτούνται από τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Ότι η όποια αντιπαράθεση όλων των αστικών δυνάμεων σχετικά με την απόφαση του ΣΤΕ είναι ψευδεπίγραφη, αφού έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο και υλοποιούν κατά γράμμα το σύνολο των αντιδραστικών ρυθμίσεων που πέρασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για την Τοπική Διοίκηση.

Στη βάση όλων των παραπάνω εμείς οι κομμουνιστές εκλεγμένοι σύμβουλοι συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας στο λαό δεν θα συμμετέχουμε σε κανένα αντι-Νίκα και αντι-Τατούλη μέτωπο. Σταθερά θα συνεχίσουμε να προβάλουμε τις θέσεις μας και τα προβλήματα του λαού, γιατί είμαστε και θα είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία και θα απέχουμε από την σημερινή συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού.